Μανιταρόσουπα με τυρί

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

30΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

6

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

1/2 φλ. βούτυρο, κομμένο σε κύβους

1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1/2 κ.γ. πιπέρι

1/2 κ.γ. μπαχάρι, σε σκόνη

1 κύβος ζωμός κοτόπουλου

1/2 φλ. σέρι

1/2 φλ. κρέμα γάλακτος

1/2 κιλό φρέσκα μανιτάρια, κομμένα σε φέτες

4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

2 φλ. Τρικαλινό ελαφρύ, τριμμένο, ΦΑΓΕ

σχοινόπρασο, για το σερβίρισμα

καπνιστή πάπρικα, για το σερβίρισμα

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Σε μια μεγάλη κατσαρόλα προσθέτουμε το βούτυρο. Σε μεσαία θερμοκρασία το αφήνουμε να λιώσει.
2 Προσθέτουμε το αλεύρι, το πιπέρι και το μπαχάρι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
3 Προσθέτουμε σταδιακά το ζωμό, το σέρι, την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
4 Προσθέτουμε τα μανιτάρια και το σκόρδο. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 5-6 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια.
5 Προσθέτουμε το τριμμένο τυρί, συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
6 Σερβίρουμε αμέσως και γαρνίρουμε με σχοινόπρασο και πάπρικα.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος