01
ΥΛΙΚΑ
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Πλένουμε, στεγνώνουμε πολύ καλά τις φτερούγες κοτόπουλου και τις βάζουμε σε ένα ρηχό μακρόστενο σκεύος. |
2 | Ρίχνουμε σε ένα μπολ το κέτσαπ με βαλσαμικό ξίδι, το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, τη σκόνη σκόρδου, την πάπρικα, το ταμπάσκο, αλάτι, πιπέρι, το κρασί και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά. |
3 | Αδειάζουμε το μείγμα επάνω στις φετερούγες κοτόπουλου και ανακατεύουμε για να καλυφθούν με τη μαρινάδα. Σκεπάζουμε το σκεύος με μεμβράνη και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 ώρες. |
4 | Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190°C. Στρώνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και τοποθετούμε τις μαριναρισμένες φτερούγες κοτόπουλου. Με ένα πινέλο αλείφουμε τις φτερούγες με όσο μείγμα μαρινάδας έχει απομείνει στο σκεύος. |
5 | Βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για περίπου 30-35 λεπτά αναποδογυρίζοντας κατά διαστήματα, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν από όλες τις πλευρές. |
6 | Πασπαλίζουμε τις φτερούγες κοτόπουλου με το σουσάμι, γαρνίρουμε με το μαϊντανό και σερβίρουμε. |