Μαριναρισμένες φτερούγες κοτόπουλου

Βαθμολογήστε τη συνταγή

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

160΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

2

01

ΥΛΙΚΑ

1 ½  κιλό φτερούγες κοτόπουλο

 

Για τη μαρινάδα:

1 φλ. κέτσαπ με βαλσαμικό ξίδι

3 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. μουστάρδα

½ κ.γ. σκόρδο σε σκόνη

½ κ.γ. πάπρικα

3-4 σταγόνες ταμπάσκο

αλάτι, κατά βούληση

πιπέρι, κατά βούληση

½ φλ. κρασί λευκό, ξηρό

1 κ.σ. σουσάμι, για  γαρνιτούρα

2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο, για γαρνιτούρα

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Πλένουμε, στεγνώνουμε πολύ καλά τις φτερούγες κοτόπουλου και τις βάζουμε σε ένα ρηχό μακρόστενο σκεύος.
2 Ρίχνουμε σε ένα μπολ το κέτσαπ με βαλσαμικό ξίδι, το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, τη σκόνη σκόρδου, την πάπρικα, το ταμπάσκο, αλάτι, πιπέρι, το κρασί και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.
3 Αδειάζουμε το μείγμα επάνω στις φετερούγες κοτόπουλου και ανακατεύουμε για να καλυφθούν με τη μαρινάδα. Σκεπάζουμε το σκεύος με μεμβράνη και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
4 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190°C. Στρώνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και τοποθετούμε τις μαριναρισμένες φτερούγες κοτόπουλου. Με ένα πινέλο αλείφουμε τις φτερούγες με όσο μείγμα μαρινάδας έχει απομείνει στο σκεύος.
5 Βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για περίπου 30-35 λεπτά αναποδογυρίζοντας κατά διαστήματα, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν από όλες τις πλευρές.
6 Πασπαλίζουμε τις φτερούγες κοτόπουλου με το σουσάμι, γαρνίρουμε με το μαϊντανό και σερβίρουμε.
Δημήτρης Σκαρμούτσος