Μαροκινή μελιντζανοσαλάτα με ντομάτα και γιαούρτι

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

30'΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

6

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

3 μελιτζάνες, μεγάλες

1 ώριμη ντομάτα

3 κεφάλια σκόρδο

1/2 κ.γ. καπνιστή πάπρικα ή μπούκοβο

1/2 κ.γ. κύμινο, σε σκόνη

200 γρ. γιαούρτι 0%, ΦΑΓΕ Total

2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

5 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο

1/2 λεμόνι, το χυμό

αλάτι, πιπέρι

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Κόβουμε τις μελιτζάνες σε μικρά κομμάτια, τις βράζουμε για 2 λεπτά. Τις στραγγίζουμε καλά.
2 Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε ελαιόλαδο και μόλις κάψει προσθέτουμε τις μελιτζάνες. Tις τηγανίζουμε ελάχιστα σε ελαιόλαδο να πάρουν χρώμα, προσθέτοντας στο τέλος τα σκόρδα, κομμένα σε μικρά κομμάτια.
3 Ρίχνουμε στο ίδιο τηγάνι τις ντομάτες κομμένες σε μικρά κυβάκια και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Προσθέτουμε αλάτι και αφήνουμε να σιγοψηθούν μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά.
4 Όταν πήξει το μίγμα αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα μπαχαρικά, τον μαϊντανό, το γιαούρτι το λεμόνι και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος