Μαροκινό κοτόπουλο με αποξηραμένα φρούτα και ρύζι

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

45΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

Για το κοτόπουλο:

1 κ.σ. ελαιόλαδο

1/2 κ.γ. αλάτι

1/4 κ.γ. μαύρο πιπέρι

1/4 κ.γ. θυμάρι

4 κομμάτια στήθος κοτόπουλου, χωρίς κόκαλα και πέτσα

1/2 φλ. κρεμμύδι

2 κ.γ. σκόρδο λιωμένο

3/4 φλ. αποξηραμένα φρούτα

1/2 φλ. λευκό ξηρό κρασί

1/2 φλ. ζωμό κοτόπουλου

1/4 φλ. πράσινες ελιές, ψιλοκομμένες, χωρίς κουκούτσι

1/8 κ.γ. αλάτι, χρυσός κύλινδρος, Κάλας

1/8 κ.γ. μαύρο πιπέρι

 

Για το ρύζι:

400 γρ. ρύζι basmati

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

50 γρ. βούτυρο

1 κ.γλ. κύμινο

1 κ.γλ. τζίντζερ

1 κ.γλ. αλάτι

¾ κ.γλ. μαύρο πιπέρι

½ κ.γλ. κανέλα

½ κ.γλ. κόλιανδρο

½ κ.γλ. πιπέρι καγιέν

¼ κ.γλ. γαρύφαλλο

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Σε ένα μικρό μπολ προσθέτουμε 1/2 κ.γ. αλάτι, 1/4 κ.γ. πιπέρι και θυμάρι. Ανακατεύουμε καλά το μίγμα μας και με αυτό πασπαλίζουμε το κοτόπουλο, έτσι που να καλυφθεί πολύ καλά και παντού
2 Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να κάψει σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το κοτόπουλο στο τηγάνι και μαγειρεύουμε για 10 περίπου λεπτά. Γυρίζουμε ώστε να ψηθεί από όλες τις πλευρές. Αφαιρούμε από το τηγάνι και το καλύπτουμε για να διατηρηθεί ζεστό.
3 Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο (1 κ.γ.) σε ένα τηγάνι. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 2 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε 30 δευτερόλεπτα.
4 Προσθέτουμε το κοτόπουλο, τα φρούτα, το κρασί, το ζωμό κότας, τις ελιές, 1/8 κ.γ. αλάτι, 1/8 κ.γ. πιπέρι και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά ή μέχρι το υγρό σχεδόν να εξατμιστεί.
Για το ρύζι: Βράζουμε το ρύζι μας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σουρώνουμε το ρύζι μας.
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μεσαία θερμοκρασία. Προσθέτουμε το βούτυρο και το ρύζι στο τηγάνι και στη συνέχεια προσθέτουμε όλα μας τα μπαχαρικά. Ανακατεύουμε πολύ καλά.
Προσθέτουμε σε κάθε πιάτο ρύζι κι από πάνω ένα φιλέτο με αποξηραμένα φρούτα και σερβίρουμε.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος