02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Σε ένα μικρό μπολ προσθέτουμε 1/2 κ.γ. αλάτι, 1/4 κ.γ. πιπέρι και θυμάρι. Ανακατεύουμε καλά το μίγμα μας και με αυτό πασπαλίζουμε το κοτόπουλο, έτσι που να καλυφθεί πολύ καλά και παντού |
2 | Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να κάψει σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το κοτόπουλο στο τηγάνι και μαγειρεύουμε για 10 περίπου λεπτά. Γυρίζουμε ώστε να ψηθεί από όλες τις πλευρές. Αφαιρούμε από το τηγάνι και το καλύπτουμε για να διατηρηθεί ζεστό. |
3 | Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο (1 κ.γ.) σε ένα τηγάνι. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 2 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε 30 δευτερόλεπτα. |
4 | Προσθέτουμε το κοτόπουλο, τα φρούτα, το κρασί, το ζωμό κότας, τις ελιές, 1/8 κ.γ. αλάτι, 1/8 κ.γ. πιπέρι και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά ή μέχρι το υγρό σχεδόν να εξατμιστεί. |
Για το ρύζι: | Βράζουμε το ρύζι μας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σουρώνουμε το ρύζι μας. |
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μεσαία θερμοκρασία. Προσθέτουμε το βούτυρο και το ρύζι στο τηγάνι και στη συνέχεια προσθέτουμε όλα μας τα μπαχαρικά. Ανακατεύουμε πολύ καλά. | |
Προσθέτουμε σε κάθε πιάτο ρύζι κι από πάνω ένα φιλέτο με αποξηραμένα φρούτα και σερβίρουμε. |