Μελιτζάνες γεμιστές με τυριά και βασιλικό

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

35΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

2

01

ΥΛΙΚΑ

4 μέτριες  μελιτζάνες

κλασικό ελαιόλαδο, Χρυσελιά

αλάτι, κατά βούληση

100 γρ. τυρί κρέμα

100 γρ. ανθότυρο, τριμμένο

100 γρ. κατίκι

4 κ.σ. παρμεζάνα, τριμμένη

3 αβγά

1 πιπεριά πορτοκαλί, τεμαχισμένη

1 πιπεριά κίτρινη, τεμαχισμένη

πιπέρι, κατά βούληση

2 κ.γ.  φρέσκος βασιλικός

κρεμμύδι φρέσκο, σε ροδέλες, για γαρνίρισμα

πιπεριές, σε φέτες, για γαρνίρισμα

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220°C.
2 Κόβουμε τις μελιτζάνες κατά μήκος σε 2 κομμάτια την καθεμιά.
3 Βάζουμε τα κομμάτια μελιτζάνας σε ένα ταψί, τα αλείφουμε με ελαιόλαδο, αλατίζουμε και ψήνουμε στο προθερμασμένο φούρνο στους 220°C για 10 λεπτά.
4 Αφαιρούμε τις μελιτζάνες από το φούρνο και κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 200°C.
5 Με ένα κουταλάκι σκάβουμε το εσωτερικό των μελιτζάνων και αφαιρούμε την ψίχα τους.
6 Βάζουμε στο μούλτι τα τυριά, την ψίχα από τις μελιτζάνες, τα αυγά, τις πιπεριές, λίγο αλάτι, πιπέρι και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
7 Μοιράζουμε το μίγμα στις μελιτζάνες και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 12-15 λεπτά.
8 Μοιράζουμε τις μελιτζάνες στα πιάτα, πασπαλίζουμε με βασιλικό, γαρνίρουμε με ροδέλες φρέσκου κρεμμυδιού και φρέσκες πιπεριές και σερβίρουμε.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος