01
ΥΛΙΚΑ
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
Βήματα | Με ένα μαχαίρι σκίζουμε κατά μήκος τα λουκάνικα και αδειάζουμε το περιεχόμενό τους σε ένα μπολ. |
Βάζουμε τις μελιτζάνες σε ένα μπολ με αλατισμένο νερό για 30 λεπτά ώστε να ξεπικρίσουν. Αφαιρούμε τις μελιτζάνες από το νερό και τις στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί. | |
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τις μελιτζάνες. Τις τοποθετούμε σε μια πιατέλα με απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν από τα πολλά λάδια. | |
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. | |
Τοποθετούμε τις μελιτζάνες σε ένα πυρίμαχο σκεύος και τις γεμίζουμε με τη γέμιση λουκάνικου. | |
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τις ντομάτες, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το βασιλικό, τη δάφνη, το αλάτι, το πιπέρι, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά. | |
Περιχύνουμε τις μελιτζάνες με τη σάλτσα, πασπαλίζουμε με τη γραβιέρα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30 λεπτά. | |
Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό με χωριάτικο ψωμί. |