Μελιτζάνες με χωριάτικο λουκάνικο και γραβιέρα

Βαθμολογήστε τη συνταγή

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

70΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

3

01

ΥΛΙΚΑ

Για τις μελιτζάνες:

1 κιλό μελιτζάνες, κομμένες στη μέση

αλάτι, κατά βούληση

ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα

250 γρ. γέμιση από χωριάτικο λουκάνικο

250 γρ. γραβιέρα, τριμμένη, Συνεταιρισμός Πάρου

 

Για τη σάλτσα:

200 γρ. ντομάτες, στον τρίφτη

½ φλ. ελαιόλαδο

2 σκελίδες σκόρδο, χοντροκομμένο

4-5 φύλλα βασιλικού, χοντροκομμένα

1 φύλλο δάφνης

αλάτι, κατά βούληση

πιπέρι, κατά βούληση

1 πρέζα ζάχαρη

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
Βήματα Με ένα μαχαίρι σκίζουμε κατά μήκος τα λουκάνικα και αδειάζουμε το περιεχόμενό τους σε ένα μπολ.
Βάζουμε τις μελιτζάνες σε ένα μπολ με αλατισμένο νερό για 30 λεπτά ώστε να ξεπικρίσουν. Αφαιρούμε τις μελιτζάνες από το νερό και τις στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τις μελιτζάνες. Τις τοποθετούμε σε μια πιατέλα με απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν από τα πολλά λάδια.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Τοποθετούμε τις μελιτζάνες σε ένα πυρίμαχο σκεύος και τις γεμίζουμε με τη γέμιση λουκάνικου.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τις ντομάτες, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το βασιλικό, τη δάφνη, το αλάτι, το πιπέρι, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.
Περιχύνουμε τις μελιτζάνες με τη σάλτσα, πασπαλίζουμε με τη γραβιέρα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30 λεπτά.
Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό με χωριάτικο ψωμί.
Δημήτρης Σκαρμούτσος