Μελιτζάνες στο φούρνο με φακές και μοτσαρέλα

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

60΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

2

01

ΥΛΙΚΑ

2 μελιτζάνες, κομμένες κατά μήκος σε φέτες

3 κ.σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο

140 γρ. φακές ψιλές, Agrino

2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

300 γρ. κολοκύθα, μαγειρεμένη

400 γρ. ντομάτα κονκασέ

λίγα φύλλα βασιλικού

125 γρ. μοτσαρέλα σε κομμάτια

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220°C στον αέρα.
2 Λαδώνουμε και τις δύο πλευρές από κάθε φέτα μελιτζάνας με τις 2 κ.σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο και τις βάζουμε σε ένα ταψί.
3 Αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε για 15-20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν, γυρνώντας τις μια φορά.
4 Βράζουμε τις φακές σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
5 Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε την 1 κ.σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο. Βάζουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και τα αφήνουμε να μαλακώσουν. Προσθέτουμε την κολοκύθα, την ντομάτα και 1/2 ποτήρι νερό.
6 Μαγειρεύουμε για 10-15 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Προσθέτουμε τις φακές και το βασιλικό και αλατοπιπερώνουμε.
7 Σε ένα ταψί απλώνουμε το μείγμα με τις φακές. Από πάνω απλώνουμε φέτες μελιτζάνας. Επαναλαμβάνουμε κλείνοντας με στρώμα από φέτες μελιτζάνας.
8 Προσθέτουμε τη μοτσαρέλα και ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά μέχρι να ροδίσει το τυρί.
Δημήτρης Σκαρμούτσος