01
ΥΛΙΚΑ
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220°C στον αέρα. |
2 | Λαδώνουμε και τις δύο πλευρές από κάθε φέτα μελιτζάνας με τις 2 κ.σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο και τις βάζουμε σε ένα ταψί. |
3 | Αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε για 15-20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν, γυρνώντας τις μια φορά. |
4 | Βράζουμε τις φακές σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. |
5 | Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε την 1 κ.σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο. Βάζουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και τα αφήνουμε να μαλακώσουν. Προσθέτουμε την κολοκύθα, την ντομάτα και 1/2 ποτήρι νερό. |
6 | Μαγειρεύουμε για 10-15 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Προσθέτουμε τις φακές και το βασιλικό και αλατοπιπερώνουμε. |
7 | Σε ένα ταψί απλώνουμε το μείγμα με τις φακές. Από πάνω απλώνουμε φέτες μελιτζάνας. Επαναλαμβάνουμε κλείνοντας με στρώμα από φέτες μελιτζάνας. |
8 | Προσθέτουμε τη μοτσαρέλα και ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά μέχρι να ροδίσει το τυρί. |