01
ΥΛΙΚΑ
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. |
2 | Πλένουμε τις μελιτζάνες μας πολύ καλά. Σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα τοποθετούμε τις μελιτζάνες και ψήνουμε στο φούρνο στους 200°C για 25 λεπτά. |
3 | Μόλις ετοιμαστούν τις βάζουμε σε μια χάρτινη σακούλα και, αφού κρυώσουν, τις ξεφλουδίζουμε και τις ψιλοκόβουμε. |
4 | Τις αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι για να φύγουν όλα τα υγρά τους. |
5 | Σε ένα μεγάλο τηγάνι προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τα κρεμμυδάκια, πασπαλίζουμε με το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο και σοτάρουμε μέχρι να γυαλίσει το κρεμμύδι. |
6 | Προσθέτουμε τις μελιτζάνες, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και τις αφήνουμε να μελώσουν για λίγα λεπτά. |
7 | Στη συνέχεια, απομακρύνουμε το σκεύος από τη φωτιά και ρίχνουμε τα αυγά, το γιαούρτι, τη γραβιέρα, τον μαϊντανό, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε προσεκτικά. |
8 | Σε ένα ταψί που το έχουμε λαδώσει στρώνουμε τα 4 πρώτα φύλλα, αλείφοντάς τα ένα ένα με λίγο ελαιόλαδο. |
9 | Απλώνουμε πάνω από τα φύλλα τη γέμιση και τη στρώνουμε καλά με μια σπάτουλα. Κόβετε τις άκρες των φύλλων που περισσεύουν. |
10 | Στρώνουμε από πάνω τα υπόλοιπα φύλλα και τα γυρίζουμε προς τα μέσα για να κλείσουμε την πίτα. |
11 | Ψήνουμε στο προθερμασμένο φούρνο, για 40-45 λεπτά. |