Μελιτζανόπιτα με γιαούρτι και γραβιέρα

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

70΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

12

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

2

01

ΥΛΙΚΑ

10 χωριάτικα φύλλα για πίτα

 

Για τη γέμιση:

10 τσακώνικες μελιτζάνες

½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

2 αυγά

200 γρ. γιαούρτι, στραγγιστό

200 γρ. κεφαλογραβιέρα, Συνεταιρισμός Πάρου

½ ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

1 πρέζα μοσχοκάρυδο

6 κ.σ. ελαιόλαδο

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
2 Πλένουμε τις μελιτζάνες μας πολύ καλά. Σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα τοποθετούμε τις μελιτζάνες και ψήνουμε στο φούρνο στους 200°C για 25 λεπτά.
3 Μόλις ετοιμαστούν τις βάζουμε σε μια χάρτινη σακούλα και, αφού κρυώσουν, τις ξεφλουδίζουμε και τις ψιλοκόβουμε.
4 Τις αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι για να φύγουν όλα τα υγρά τους.
5 Σε ένα μεγάλο τηγάνι προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τα κρεμμυδάκια, πασπαλίζουμε με το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο και σοτάρουμε μέχρι να γυαλίσει το κρεμμύδι.
6 Προσθέτουμε τις μελιτζάνες, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και τις αφήνουμε να μελώσουν για λίγα λεπτά.
7 Στη συνέχεια, απομακρύνουμε το σκεύος από τη φωτιά και ρίχνουμε τα αυγά, το γιαούρτι, τη γραβιέρα, τον μαϊντανό, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε προσεκτικά.
8 Σε ένα ταψί που το έχουμε λαδώσει στρώνουμε τα 4 πρώτα φύλλα, αλείφοντάς τα ένα ένα με λίγο ελαιόλαδο.
9 Απλώνουμε πάνω από τα φύλλα τη γέμιση και τη στρώνουμε καλά με μια σπάτουλα. Κόβετε τις άκρες των φύλλων που περισσεύουν.
10 Στρώνουμε από πάνω τα υπόλοιπα φύλλα και τα γυρίζουμε προς τα μέσα για να κλείσουμε την πίτα.
11 Ψήνουμε στο προθερμασμένο φούρνο, για 40-45 λεπτά.
Δημήτρης Σκαρμούτσος