02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C. | |
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί 33x22 cm και αφήστε το στην άκρη. | |
Για τη μεξικάνικη σοκολάτα: | Τοποθετoούμε τη σοκολάτα, τη κανέλα, το εκχύλισμα βανίλιας στο μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να γίνει ψίχουλα (χοντρά/μεγάλα). και αφήστε την στην άκρη. |
Χωρίζουμε τη σοκολάτα σε δυο μέρη (270 γρ. κάθε μέρος) και αφήνουμε στην άκρη | |
Για την επικάλυψη Streusel: | Προσθέτουμε σε ένα σκεύος το κρόκο, το αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί το αλάτι. |
Προσθέστε το μίγμα με τον κρόκο στη μισή ποσότητα της σοκολάτας.Προσθέτουμε τις 7 κ.σ. βούτυρο και τη 1 κούπα αλεύρι. | |
Μεταφέρουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να γίνουν όλα ψίχουλα. Προσέχουμε μην γίνει πάστα, και αφήνουμε στην άκρη. | |
Προσθέτουμε τις 1 ¾ κούπες αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. | |
Προσθέστε το τυρί κρέμα και χτυπάμε σε μεσαία ταχύτητα. Προσθέτουμε τη 1 κούπα βούτυρο και την ζάχαρη και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να γίνει ένα ελαφρύ και αφρώδες μίγμα (περίπου για 2-3 λεπτά). | |
Προσθέτουμε τα αυγά, ένα την φορά, ανακατεύοντας πολύ καλά μετά απο κάθε προσθήκη. Προσθέτουμε το μίγμα αλευριού στο παραπάνω μείγμα και χτυπάμε για ένα λεπτό. | |
Για τη σύνθεση: | Με μια ξύλινη κουτάλα προσθέτουμε τα υπόλοιπα ψίχουλα σοκολάτας και ανακατεύουμε μαλακά. Δε θέλουμε να παραχτυπηθεί η ζύμη. |
Τοποθετούμε την ζύμη στο ταψί. Πασπαλίζουμε τα ψίχουλα της επικάλυψης streusel ομοιόμορφα πάνω στο γλυκό, σπαζοντας τυχών μεγάλα κομμάτια. | |
Ψήνουμε για 35-40 λεπτά ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα καρφωμένη στην μέση του ταψιού βγει καθαρή. | |
Αφήνουμε το γλυκό μας να κρυώσει. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη πριν σερβίρουμε | |
Το γλυκό αυτό ειναι τέλειο ζεστό συνοδευόμενο με παγωτό βανίλια, καραμέλα η κανέλα, αλλά και μόνο του είναι τέλειο. |