02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
Για τη ζύμη: | Σε μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι. Κόβουμε μέσα το βούτυρο και το ανακατεύουμε τρίβοντάς το, μέχρι να γίνει σαν να έχει το αλεύρι μικρά μικρά μπαλάκια. |
Προσέχουμε το βούτυρο να είναι καλά παγωμένο. Καλό είναι τα χέρια μας να είναι κρύα και στεγνά. | |
Προσθέτουμε το νερό κουταλιά κουταλιά μέχρι να κρατιέται η ζύμη και να μπορούμε να την ανοίξουμε. | |
Μεταφέρουμε τη ζύμη σε μια σακούλα αποθήκευσης τροφίμων και τη πατάμε ώστε να γίνει επίπεδη. | |
Αφήνουμε τη ζύμη μας στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα. | |
Για τη γέμιση: | Σε ένα μεγάλο σκεύος προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλάτι, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το αλεύρι και ανακατεύουμε. |
Καθαρίζουμε τα μήλα μας από τη φλούδα και τα κόβουμε σε μικρά κομματάκια. Τα προσθέτουμε στο σκεύος με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε ώστε να καλυφθούν με το μίγμα καλά. | |
Για τη σύνθεση: | Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψί περίπου 23cm. |
Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μέρη (το ένα μεγαλύτερο από το άλλο). Ανοίγουμε το ένα κομμάτι, να γίνει λίγο μεγαλύτερο από το ταψί μας και το στρώνουμε καλά στο ταψί. | |
Ρίχνουμε από πάνω τα μήλα και βάζουμε το βούτυρο σε μικρά κομματάκια από πάνω. | |
Ανοίγουμε και το άλλο κομμάτι της ζύμης και σκεπάζουμε την πίτα. | |
Κλείνουμε καλά τις άκρες και κάνουμε τρύπες με το πιρούνι μας στο πάνω μέρος της πίτας. Κάντε αρκετές τρύπες. Είναι σημαντικό για να μην έχει πολλά υγρά η πίτα σας όταν ψηθεί. | |
Ψήνουμε για 10 λεπτά στους 220°C και μετά για 30-40 λεπτά στους 180°C. |