Μηλόπιτα

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

130΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

6

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

Για την ζύμη:

3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1/2 κ.γ. αλάτι

1 φλ. ανάλατο βούτυρο, κρύο, Royal

6-7 κ.σ. κρύο νερό

 

Για την γέμιση:

1 φλ. ζάχαρη

1/2 κ.γ. αλάτι

1 κ.γ. κανέλα

1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο

2 κ.σ. αλεύρι

6 μήλα

2 κ.σ. βούτυρο

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
Για τη ζύμη: Σε μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι. Κόβουμε μέσα το βούτυρο και το ανακατεύουμε τρίβοντάς το, μέχρι να γίνει σαν να έχει το αλεύρι μικρά μικρά μπαλάκια.
Προσέχουμε το βούτυρο να είναι καλά παγωμένο. Καλό είναι τα χέρια μας να είναι κρύα και στεγνά.
Προσθέτουμε το νερό κουταλιά κουταλιά μέχρι να κρατιέται η ζύμη και να μπορούμε να την ανοίξουμε.
Μεταφέρουμε τη ζύμη σε μια σακούλα αποθήκευσης τροφίμων και τη πατάμε ώστε να γίνει επίπεδη.
Αφήνουμε τη ζύμη μας στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.
Για τη γέμιση: Σε ένα μεγάλο σκεύος προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλάτι, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το αλεύρι και ανακατεύουμε.
Καθαρίζουμε τα μήλα μας από τη φλούδα και τα κόβουμε σε μικρά κομματάκια. Τα προσθέτουμε στο σκεύος με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε ώστε να καλυφθούν με το μίγμα καλά.
Για τη σύνθεση: Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψί περίπου 23cm.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μέρη (το ένα μεγαλύτερο από το άλλο). Ανοίγουμε το ένα κομμάτι, να γίνει λίγο μεγαλύτερο από το ταψί μας και το στρώνουμε καλά στο ταψί.
Ρίχνουμε από πάνω τα μήλα και βάζουμε το βούτυρο σε μικρά κομματάκια από πάνω.
Ανοίγουμε και το άλλο κομμάτι της ζύμης και σκεπάζουμε την πίτα.
Κλείνουμε καλά τις άκρες και κάνουμε τρύπες με το πιρούνι μας στο πάνω μέρος της πίτας. Κάντε αρκετές τρύπες. Είναι σημαντικό για να μην έχει πολλά υγρά η πίτα σας όταν ψηθεί.
Ψήνουμε για 10 λεπτά στους 220°C και μετά για 30-40 λεπτά στους 180°C.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος