Μίνι φριτάτες με σπανάκι & cottage cheese

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

45΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

6

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

βούτυρο, για τις θήκες μάφιν

170 γρ. baby σπανάκι

6 μεγάλα αυγά

αλάτι, κατά βούληση

πιπέρι, κατά βούληση

12 κ.σ. cottage flaire, Fage

6 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες

2 κ.γ. άνηθος, ψιλοκομμένος

2 κ.γ. μοσχοκάρυδο, σε σκόνη

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
2 Βουτυρώνουμε ελαφρά μια φόρμα για 6 μάφιν.
3 Κόβουμε μεγάλα, τετράγωνα κομμάτια λαδόκολλας και τα τοποθετουμε στις βουτυρωμένες θήκες. Έτσι δε θα φύγουν από τη θέση τους οι θήκες λαδόκολλας που ετοιμάσαμε.
4 Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε αρκετό νερό και φέρνουμε σε βρασμό. Προσθέτουμε το σπανάκι μας και το αφήνουμε να πάρει βράση για 2-3 λεπτά.
5 Στραγγίζουμε το σπανάκι μας σε ένα σουρωτήρι και το αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά. Μόλις κρυώσει το στύβουμε τα χέρι μας όσο καλύτερα γίνεται και το ψιλοκόβουμε.
6 Σε ένα μεγάλο σκεύος προσθέτουμε τα αυγά, το αλάτι, το πιπέρι και χτυπάμε καλά. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σπανάκι, το τυρί cottage, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, και το μοσχοκάρυδο.
7 Ανακατεύουμε ελαφρά το μίγμα μας. Με ένα κουτάκι της σούπας γεμίζουμε τις λαδόκολλες στο ταψί για μάφιν μέχρι σχεδόν επάνω.
8 Ψήνουμε στο προθερμασμένο φούρνο για περίπου 18-20 λεπτά, ανάλογα το φούρνο και τη ποσότητα του μίγματος που έχουμε βάλει στις θήκες.
9 Μπορούμε να αποθηκεύσουμε τις φριτάτες μας σε αεροστεγές σκεύος στο ψυγείο για 2 μέρες και έχουμε έτοιμο το πρωινό μας.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος