02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. |
2 | Βουτυρώνουμε ελαφρά μια φόρμα για 6 μάφιν. |
3 | Κόβουμε μεγάλα, τετράγωνα κομμάτια λαδόκολλας και τα τοποθετουμε στις βουτυρωμένες θήκες. Έτσι δε θα φύγουν από τη θέση τους οι θήκες λαδόκολλας που ετοιμάσαμε. |
4 | Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε αρκετό νερό και φέρνουμε σε βρασμό. Προσθέτουμε το σπανάκι μας και το αφήνουμε να πάρει βράση για 2-3 λεπτά. |
5 | Στραγγίζουμε το σπανάκι μας σε ένα σουρωτήρι και το αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά. Μόλις κρυώσει το στύβουμε τα χέρι μας όσο καλύτερα γίνεται και το ψιλοκόβουμε. |
6 | Σε ένα μεγάλο σκεύος προσθέτουμε τα αυγά, το αλάτι, το πιπέρι και χτυπάμε καλά. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σπανάκι, το τυρί cottage, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, και το μοσχοκάρυδο. |
7 | Ανακατεύουμε ελαφρά το μίγμα μας. Με ένα κουτάκι της σούπας γεμίζουμε τις λαδόκολλες στο ταψί για μάφιν μέχρι σχεδόν επάνω. |
8 | Ψήνουμε στο προθερμασμένο φούρνο για περίπου 18-20 λεπτά, ανάλογα το φούρνο και τη ποσότητα του μίγματος που έχουμε βάλει στις θήκες. |
9 | Μπορούμε να αποθηκεύσουμε τις φριτάτες μας σε αεροστεγές σκεύος στο ψυγείο για 2 μέρες και έχουμε έτοιμο το πρωινό μας. |