01
ΥΛΙΚΑ
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
Για τη σάλτσα: | Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το κέτσαπ με βαλσαμικό ξίδι, το μπούκοβο, τη Worcestershire σάλτσα, το σκόρδο, την παρμεζάνα, το αλάτι, το πιπέρι, την πάπρικα και το χυμό λεμονιού, να ενωθούν τα υλικά και αφήνουμε στο ψυγείο. |
Για το μπιφτέκι: | Σε ένα μεγάλο σκεύος ανακατεύουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. |
Ζυμώνουμε καλά για να ομογενοποιηθεί το μίγμα και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 60 λεπτά. | |
Με αλευρωμένα χέρια φτιάχνουμε 10-12 μικρά μπιφτεκάκια και τα αφήνουμε στην άκρη. | |
Ζεσταίνουμε ένα σχαροτήγανο σε μέτρια προς υψηλή φωτιά. | |
Λαδώνουμε λίγο το σχαροτήγανο και ψήνουμε τα μπιφτέκια για 2 λεπτά από κάθε πλευρά. | |
Για τα μπέργκερς: | Σε ένα μεγάλο τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο σε δυνατή φωτιά. Κόβουμε τα ψωμάκια στη μέση και τοποθετούμε την εσωτερική τους επιφάνεια στο τηγάνι για 1-2 λεπτά, μέχρι να ξεροψηθούν ελαφρώς. |
Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, αφαιρούμε τα ψωμάκια και τα αφήνουμε στην άκρη. | |
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ξινομυζήθρα με το θυμάρι. | |
Ανοίγουμε τα μπριός στη μέση και αλείφουμε το κάτω μισό από το κάθε ψωμάκι με το μίγμα ξινομυζήθρας, τοποθετούμε από ένα μπιφτέκι, βάζουμε μία κουταλιά από τη σάλτσα, 2-3 φύλλα από το baby σπανάκι, καπακώνουμε το μπέργκερ και σερβίρουμε. |