Μίνι μπέργκερς με πικάντικη σάλτσα και ξυνομυζήθρα

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

90΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

12

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

2

01

ΥΛΙΚΑ

Για τη σάλτσα:

1 ½ φλ. κέτσαπ με βαλσαμικό ξίδι

1 κ.γ. μπούκοβο

1 κ.γ. Worcestershire σάλτσα

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1 κ.σ. παρμεζάνα, τριμμένη

1/3 κ.γ. αλάτι

¼  κ.γ. πιπέρι

1/3 κ.γ. πάπρικα, γλυκιά

1 κ.σ. χυμό λεμονιού

 

Για το μπιφτέκι:

½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο

½ κρεμμύδι, τριμμένο

1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη

1 κ.γ. ελαιόλαδο

1 κ.γ. ρίγανη

αλάτι, κατά βούληση

πιπέρι, κατά βούληση

 

Για τα μπέργκερς:

10-12 μικρά στρόγγυλα μπριός

1 κ.σ. βούτυρο, ανάλατο

5 φέτες τυρί τσένταρ, κομμένο σε κομμάτια

5 φλ. φύλλα baby σπανάκι

200 γρ. ξυνομυζήθρα

1 κ.γ. θυμάρι

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
Για τη σάλτσα: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το κέτσαπ με βαλσαμικό ξίδι, το μπούκοβο, τη Worcestershire σάλτσα, το σκόρδο, την παρμεζάνα, το αλάτι, το πιπέρι, την πάπρικα και το χυμό λεμονιού, να ενωθούν τα υλικά και αφήνουμε στο ψυγείο.
Για το μπιφτέκι: Σε ένα μεγάλο σκεύος ανακατεύουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι.
Ζυμώνουμε καλά για να ομογενοποιηθεί το μίγμα και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 60 λεπτά.
Με αλευρωμένα χέρια φτιάχνουμε 10-12 μικρά μπιφτεκάκια και τα αφήνουμε στην άκρη.
Ζεσταίνουμε ένα σχαροτήγανο σε μέτρια προς υψηλή φωτιά.
Λαδώνουμε λίγο το σχαροτήγανο και ψήνουμε τα μπιφτέκια για 2 λεπτά από κάθε πλευρά.
Για τα μπέργκερς: Σε ένα μεγάλο τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο σε δυνατή φωτιά. Κόβουμε τα ψωμάκια στη μέση και τοποθετούμε την εσωτερική τους επιφάνεια στο τηγάνι για 1-2 λεπτά, μέχρι να ξεροψηθούν ελαφρώς.
Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, αφαιρούμε τα ψωμάκια και τα αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ξινομυζήθρα με το θυμάρι.
Ανοίγουμε τα μπριός στη μέση και αλείφουμε το κάτω μισό από το κάθε ψωμάκι με το μίγμα ξινομυζήθρας, τοποθετούμε από ένα μπιφτέκι, βάζουμε μία κουταλιά από τη σάλτσα, 2-3 φύλλα από το baby σπανάκι, καπακώνουμε το μπέργκερ και σερβίρουμε.
Δημήτρης Σκαρμούτσος