Μίνι ρολάκια σφολιάτας με ζαμπόν, γραβιέρα και ελιές

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

45΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

10

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

1 φύλλο σφολιάτας, ξεπαγωμένο

225 γρ. κρέμα τυριού, μαλακωμένο

2 κ.σ. βούτυρο, μαλακωμένο

3 κλωνάρια θυμάρι (μόνο τα φύλλα)

1/2 φλ. γραβιέρα, Συνεταιρισμός Πάρου

1/4 κ.γ. γαρύφαλλο, τριμμένο

1/2 φλ. ζαμπόν, λεπτοκομμένο

1/2 φλ. πράσινες ελιές, κομμένες, για γαρνιτούρα

1/2 ξύσμα πορτοκαλιού, για γαρνιτούρα

μέλι, για γαρνιτούρα

χοντρό αλάτι , κατά βούληση

μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C.
2 Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος σε ένα ταψί.
3 Σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους βάζουμε την κρέμα τυριού, το βούτυρο, το θυμάρι, τη γραβιέρα, το γαρύφαλλο και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν τα υλικά μας.
4 Αλευρώνουμε ελαφρά την επιφάνεια εργασίας μας και απλώνουμε 1 φύλλο σφολιάτας. Μοιράζουμε ομοιόμορφα το μίγμα κρέμας τυριού στο φύλλο σφολιάτας.
5 Βάζουμε πάνω από τη κρέμα τυριού και το λεπτοκομμένο ζαμπόν.
6 Ξεκινώντας από την κοντύτερη πλευρά του φύλλου, τυλίγουμε τη ζύμη σφιχτά σε ρολό. Κόβουμε το ρολό σε 10 ροδέλες.
7 Απλώνουμε τις ροδέλες σφολιάτας στο ταψί μας και ψήνουμε για 15-20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τα ρολά μας τραγανά.
8 Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν σε μια σχάρα για 10 λεπτά.
9 Γαρνίρουμε με τις ελιές, το ξύσμα πορτοκαλιού και λίγο μέλι.
Δημήτρης Σκαρμούτσος