Μίνι στρούντελ με κόκκινα φρούτα και μήλα

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

70΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

18

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

2

01

ΥΛΙΚΑ

Για τη γέμιση:

2 φλ. βατόμουρα, φρέσκα ή κατεψυγμένα

2 φλ. κεράσια χωρίς κουκούτσια

3 μήλα, καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά κομμάτια

¾ φλ. καστανή ζάχαρη

2 κ.σ. μαρμελάδα φράουλα

3 κ.γ. κορν φλάουρ

50 γρ. βούτυρο, λιωμένο

1 κ.γ. κανέλα

¼ μοσχοκάρυδο

 

Για τα στρούντελ:

1 αβγό

1 κ.σ. νερό

2 φύλλα σφολιάτας

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Προθερμαίνουμε το φούρνο 180°C.
2 Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα βατόμουρα, τα κεράσια, τα μήλα, τη ζάχαρη, τη μαρμελάδα φράουλα, το κορν φλάουρ, το λιωμένο βούτυρο, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε το μίγμα στην άκρη.
3 Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε το αβγό με 1 κ.σ. νερό και αφήνουμε στην άκρη.
4 Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε τα φύλλα σφολιάτας. Κόβουμε κάθε φύλλο στα 3 κατά μήκος. Κόβουμε την κάθε λωρίδα ζύμης και σε 3 κομμάτια για να πάρουμε 18 συνολικά κομμάτια ζύμης.
5 Στην άκρη κάθε κομματιού σφολιάτας βάζουμε μία κουταλιά γέμισης. Τυλίγουμε τις άκρες του κάθε φύλλου προς τα μέσα, ώστε να σκεπάσουμε λίγο τη γέμιση και τυλίγουμε σε ρολό.
6 Αλείφουμε την άκρη του κάθε φύλλου με λίγο αβγό και κλείνουμε το ρολό να σφραγίσει. Χαράζουμε απαλά την επιφάνεια από κάθε ρολό και τα τοποθετούμε στο ψυγείο για 20 λεπτά.
7 Στρώνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και βάζουμε τα μίνι ρολά.
8 Ψήνουμε για 25-30 λεπτά στο προθερμασμένο φούρνο. Αφαιρούμε τα στρούντελ από το φούρνο, τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και σερβίρουμε.
Δημήτρης Σκαρμούτσος