Μοσχαράκι με σάλτσα κρεμμυδιών και γλυκοπατάτες

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

130΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

3

01

ΥΛΙΚΑ

½ φλ. ελαιόλαδο

900 γρ. μοσχάρι σπάλα-ελιά, κομμένο σε κομμάτια 2,5 εκ.

4 κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

½ φλ. κρασί κόκκινο, ξηρό

2 κ.σ. ντοματοπελτέ

μία πρέζα ζάχαρη

2 κ.σ. σάλτσα σόγιας

2 κ.σ. κέτσαπ

2 κ.σ. βαλσαμικό ξίδι με μέλι Kalamata Papadimitriou

1/4 κ.γ. κανέλα

1/3 κ.γ. μπαχάρι

2 φύλλα δάφνης

4 φλ. ζωμό βοδινού

αλάτι, κατά βούληση

πιπέρι κατά βούληση

3 πατάτες, κομμένες σε κύβους

1 γλυκοπατάτα, κομμένη σε κύβους

25 γρ. βούτυρο, ανάλατο

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρέας σε δόσεις, μέχρι να ροδίσει. Αφαιρούμε το κρέας από την κατσαρόλα.
2 Στο ίδιο ελαιόλαδο που σοτάραμε το κρέας, βάζουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα και σοτάρουμε για 6-7 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν. Επιστρέφουμε το κρέας στην κατσαρόλα και σβήνουμε με το κρασί. Περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
3 Προσθέτουμε τον ντοματοπελτέ, τη ζάχαρη, τη σάλτσα σόγιας, το κέτσαπ, το βαλσάμικο ξίδι με μέλι, την κανέλα, το μπαχάρι, τα φύλλα δάφνης, το ζωμό βοδινού και αλατοπιπερώνουμε.
4 Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 1 με 1 1/2 ώρα, μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Αφαιρούμε τα φύλλα δάφνης από την κατσαρόλα.
5 Η σάλτσα θα πρέπει να έχει λίγα υγρά. Αν έχουν μειωθεί αρκετά, προσθέτουμε επιπλέον ζεστό νερό. Μόλις το κρέας μαλακώσει αρκετά, αποσύρουμε από τη φωτιά.
6 Παράλληλα σε μία άλλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνουμε τις πατάτες και τις γλυκοπατάτες, αφήνουμε να βράσουν για 12-15 λεπτά και στραγγίζουμε.
7 Επαναφέρουμε τις πατάτες στην κατσαρόλα, ρίχνουμε το βούτυρο, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε ελαφρά και αφήνουμε στην άκρη.
8 Σερβίρουμε το μοσχαράκι με τη σάλτσα κρεμμυδιών και τις πατάτες.
Δημήτρης Σκαρμούτσος