01
ΥΛΙΚΑ
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρέας σε δόσεις, μέχρι να ροδίσει. Αφαιρούμε το κρέας από την κατσαρόλα. |
2 | Στο ίδιο ελαιόλαδο που σοτάραμε το κρέας, βάζουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα και σοτάρουμε για 6-7 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν. Επιστρέφουμε το κρέας στην κατσαρόλα και σβήνουμε με το κρασί. Περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. |
3 | Προσθέτουμε τον ντοματοπελτέ, τη ζάχαρη, τη σάλτσα σόγιας, το κέτσαπ, το βαλσάμικο ξίδι με μέλι, την κανέλα, το μπαχάρι, τα φύλλα δάφνης, το ζωμό βοδινού και αλατοπιπερώνουμε. |
4 | Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 1 με 1 1/2 ώρα, μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Αφαιρούμε τα φύλλα δάφνης από την κατσαρόλα. |
5 | Η σάλτσα θα πρέπει να έχει λίγα υγρά. Αν έχουν μειωθεί αρκετά, προσθέτουμε επιπλέον ζεστό νερό. Μόλις το κρέας μαλακώσει αρκετά, αποσύρουμε από τη φωτιά. |
6 | Παράλληλα σε μία άλλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνουμε τις πατάτες και τις γλυκοπατάτες, αφήνουμε να βράσουν για 12-15 λεπτά και στραγγίζουμε. |
7 | Επαναφέρουμε τις πατάτες στην κατσαρόλα, ρίχνουμε το βούτυρο, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε ελαφρά και αφήνουμε στην άκρη. |
8 | Σερβίρουμε το μοσχαράκι με τη σάλτσα κρεμμυδιών και τις πατάτες. |