Για τη μαρινάδα:
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. πιπέρια χρωματιστά, σε κόκκους
1 κ.σ.μπαχάρι, σε κόκκους
1 μπύρα 330ml
½ μάτσο φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο
½ μάτσο φρέσκια ρίγανη, ψιλοκομμένη
1 πορτοκάλι, χυμό και ξύσμα
αλάτι, κατά βούληση
πιπέρι, κατά βούληση
2 μοσχαρίσιες σπαλομπριζόλες (550 γρ. / μπριζόλα)
Για τη σάλτσα μανιταριών:
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
500 γρ. μικρά λευκά μανιτάρια
2 πράσινες πιπεριές, ψιλοκομμένες
120 ml κρασί λευκό ξηρό
200 γρ.τυρί μασκαρπόνε
αλάτι, κατά βούληση
πιπέρι, κατά βούληση
2 φλ. αρακάς, βρασμένος
4 πατάτες φούρνου, κομμένες κυδωνάτες, μαγειρεμένες