02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
Για το κρέας: | Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. |
Αλείφουμε το μοσχαρίσιο φιλέτο με λίγο ελαιόλαδο, προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι, απλώνουμε καλά και ρολάρουμε το κρέας πάνω στο ψιλοκομμένο δεντρολίβανο. | |
Για τη σάλτσα κεράσι: | Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το κρασί, το χυμό κράνμπερι, τη μαρμελάδα μαύρο κεράσι, 150 ml νερό και σιγοβράζουμε, ανακατεύοντας, σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά. |
Προσθέτουμε το ξύδι και σιγοβράζουμε για 1 λεπτό ακόμη. | |
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το κορν φλάουρ με λίγο νερό για να πάρουμε ένα παχύρευστο μείγμα, το προσθέτουμε στη σάλτσα και μαγειρεύουμε για 1 περίπου λεπτό, μέχρι να δέσει η σάλτσα. | |
Αφαιρούμε την κατσαρόλα με τη σάλτσα από τη φωτιά και την αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε τη 1 κ.σ. ελαιόλαδο, σε υψηλή φωτιά. | |
Μαγειρεύουμε το κρέας για 3-4 λεπτά, γυρίζοντάς το κατά διαστήματα, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. | |
Μεταφέρουμε το κρέας σε ένα ταψί και το βάζουμε στο προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά, μέχρι να μαγειρευτεί καλά. | |
Αφαιρούμε το κρέας από το φούρνο, το μεταφέρουμε σε μια επιφάνεια κοπής και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 2-3 λεπτά. | |
Εντωμεταξύ ζεσταίνουμε ελαφρά τη σάλτσα. | |
Κόβουμε το μοσχαρίσιο φιλέτο σε λεπτά κομμάτια, το περιχύνουμε με τη σάλτσα με μαρμελάδα μαύρο κεράσι και σερβίρουμε συνοδεία πουρέ γλυκοπατάτας και σαλάτας. |