02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. |
2 | Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να υγρανθούν όλα τα μπισκότα. |
3 | Μοιράζουμε το μείγμα σε 8-10 ποτήρια σερβιρίσματος, πιέζουμε ελαφρά για να δημιουργηθεί μια ομοιόμορφη στρώση και αφήνουμε στην άκρη. |
4 | Σε ένα μικρό μπολ ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και το νερό. Πασπαλίζουμε ομοιόμορφα με τη ζελατίνη και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 5 λεπτά. |
5 | Σε ένα μεσαίο μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το μίξερ, μέχρι να πάρουμε απαλές κορυφές. |
6 | Προσθέτουμε το 1/3 φλ. ζάχαρη άχνη, το κίτρινο χρώμα ζαχαροπλαστικής και συνεχίζουμε να χτυπάμε, μέχρι να δημιουργηθούν σκληρές κορυφές, που να στέκονται. |
7 | Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ, χτυπάμε το τυρί κρέμα μέχρι να γίνει λείο και αφράτο. Προσθέτουμε την κρέμα λεμονιού, την υπόλοιπη 2/3 φλ. ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε. |
8 | Ζεσταίνουμε το μίγμα με τη ζελατίνη στο φούρνο μικροκυμάτων σε υψηλή θερμοκρασία για 30 δευτερόλεπτα. |
9 | Χτυπάμε για 1 λεπτό μέχρι να διαλυθεί εντελώς η ζελατίνη και στη συνέχεια αφήνουμε να κρυώσει για 3 λεπτά. |
10 | Ενώ ανακατεύουμε το μίγμα από το τυρί κρέμα με το μίξερ χειρός, ρίχνουμε αργά το μίγμα της ζελατίνης και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί. |
11 | Διπλώνουμε απαλά το 1/3 από τη σαντιγύ στο μίγμα με το τυρί κρέμα και στη συνέχεια ρίχνουμε την υπόλοιπη κρέμα και παλι διπλώνουμε απαλά, μέχρι να ενωθούν τα υλικά. |
12 | Mε ένα κουτάλι ή ένα κορνέ μοιράζουμε το μείγμα στα ποτήρια σερβιρίσματος, πάνω από τη στρώση μπισκότων. |
13 | Καλύπτουμε τις μους με σελοφάν και τις αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες, να κρυώσουν καλά. |
14 | Γαρνίρουμε με σαντιγύ, φέτες λεμονιού, μύρτιλα, φύλλα μέντας και σερβίρουμε τις μους κρύες. |