Μους γιαουρτιού με σοκολάτα γάλακτος και σαντιγί

Βαθμολογήστε τη συνταγή

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

70΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

220 γρ. κουβερτούρα γάλακτος +  2 κ.σ. κουβερτούρα γάλακτος, θρυμματισμένη, για γαρνιτούρα

100 γρ. γάλα

100 γρ. κρέμα γάλακτος

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

120 γρ. γιαούρτι στραγγιστό πλήρες

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα γάλακτος και τη βάζουμε σε ένα μπολ.
2 Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα να πάρει μία βράση και αποσύρουμε από τη φωτιά.
3 Περιχύνουμε την τεμαχισμένη κουβερτούρα με το ζεστό γάλα.
4 Περιμένουμε 1 λεπτό και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η κουβερτούρα. Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη να κρυώσει καλά.
5 Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί και ρίχνουμε το εκχύλισμα βανίλιας. Κρατάμε στην άκρη 4 κ.γ. σαντιγί για τη γαρνιτούρα.
6 Ενώνουμε σε ένα μεγαλύτερο μπολ το γιαούρτι, το μείγμα της λιωμένης κουβερτούρας και την υπόλοιπη σαντιγί και ανακατεύουμε απαλά.
7 Μοιράζουμε τη μους σε ποτήρια και τη βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει και να σφίξει για 60 τουλάχιστον λεπτά.
8 Γαρνίρουμε με 1 κ.σ. σαντιγί, λίγα τρίμματα σοκολάτας και σερβίρουμε.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος