02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
Για τη σαντιγί: | Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη ζάχαρη σε σαντιγί και αφήνουμε στην άκρη. |
Για τη μους σοκολάτας: | Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. |
Λίγο πριν διαλυθεί εντελώς, αποσύρουμε από τη φωτιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. | |
Αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη. | |
Παίρνουμε τα αβγά και χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια. | |
Σε ένα μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια, ρίχνουμε μία πρέζα θαλασσινό αλάτι και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να σχηματιστούν κορυφές. Αφήνουμε στην άκρη. | |
Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε τους κρόκους, τη ζάχαρη και το θαλασσινό αλάτι και χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να διπλασιαστεί ο όγκος. | |
Ρίχνουμε σταδιακά το μείγμα σοκολάτας-ελαιόλαδου στους χτυπημένους κρόκους και ανακατεύουμε απαλά με μία σπάτουλα. | |
Προσθέτουμε το 1/3 από τα χτυπημένα ασπράδια και ανακατεύουμε με απαλές κυκλικές κινήσεις. | |
Συνεχίζουμε και με το υπόλοιπο μείγμα ασπραδιού μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως. | |
Γεμίζουμε τα 2/3 ενός ποτηριού σερβιρίσματος με την κρέμα σοκολάτας και το υπόλοιπο 1/3 με τη σαντιγί. | |
Βάζουμε τα ποτήρια με τη μους στο ψυγείο για 60 λεπτά. | |
Βγάζουμε τις μους από το ψυγείο, αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου, πασπαλίζουμε με το κακάο και σερβίρουμε. |