Μουσακάς με λαχανικά αλά παριζιέν και μπεσαμέλ γιαουρτιού

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

75΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

2

01

ΥΛΙΚΑ

Για την κρέμα γιαουρτιού:

800 γρ. γιαούρτι 5%, Total

3 αυγά

120 ml φρέσκο γάλα

2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

αλάτι, κατά βούληση

 

Για τη σάλτσα ντομάτας:

20 ml ελαιόλαδο

2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

500 γρ. ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες

φύλλα από 1/3 μάτσο μαϊντανό, ψιλοκομμένα

φύλλα από 1/3 μάτσο δυόσμο, ψιλοκομμένα

5 γρ. κουκουνάρια, ροδισμένα σε τηγάνι χωρίς λάδι

1 κ.γ. πάπρικα καυτερή

αλάτι, κατά βούληση

πιπέρι φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση

 

Για το μουσακά:

100 γρ. φασολάκια

100 γρ. πατάτες, αλά παριζιέν

100 γρ. αρακάς

200 γρ. μανιτάρια, αλά παριζιέν

2 κρεμμύδια, χοντροκομμένα

3 σκ. σκόρδο, χοντροκομμένες

2 κ.σ. μαϊντανός, αποξηραμένος

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
Για τα λαχανικά: Σε ένα μεγάλο wok προσθέτουμε όλα τα λαχανικά μας και τα σοτάρουμε καλά.
Για την κρέμα γιαουρτιού: Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γιαούρτι, τα αυγά, το γάλα, το σκόρδο, αλάτι και χτυπάμε με σύρμα, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Αφήνουμε την κρέμα στην άκρη.
Για τη σάλτσα ντομάτας: Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο για 2 λεπτά.
Ρίχνουμε τις ντομάτες και μαγειρεύουμε για 20 περίπου λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το μαϊντανό, το δυόσμο, τα κουκουνάρια, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι.
Βράζουμε τη σάλτσα για 6-7 λεπτά.
Προσθέτουμε τα σοταρισμένα ανάμικτα λαχανικά με το μπέικον, ανακατεύουμε και μόλις πάρουν βράση, κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Για το μουσακά: Προθερμαίνουμε το φούρνο στου 160°C.
Σε ένα πυρίμαχο σκεύος ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας με τα λαχανικά και ανακινούμε το ταψάκι να απλωθούν παντού.
Ρίχνουμε την κρέμα γιαουρτιού σε όλη την επιφάνεια του ταψιού και ψήνουμε για 35 περίπου λεπτά, μέχρι να ροδίσει ο μουσακάς στην επιφάνεια.
Αφαιρούμε το μουσακά από το φούρνο και αφήνουμε να σταθεί 30 λεπτά.
Πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος