Για την κρέμα γιαουρτιού:
800 γρ. γιαούρτι 5%, Total
3 αυγά
120 ml φρέσκο γάλα
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
αλάτι, κατά βούληση
Για τη σάλτσα ντομάτας:
20 ml ελαιόλαδο
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
500 γρ. ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
φύλλα από 1/3 μάτσο μαϊντανό, ψιλοκομμένα
φύλλα από 1/3 μάτσο δυόσμο, ψιλοκομμένα
5 γρ. κουκουνάρια, ροδισμένα σε τηγάνι χωρίς λάδι
1 κ.γ. πάπρικα καυτερή
αλάτι, κατά βούληση
πιπέρι φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
Για το μουσακά:
100 γρ. φασολάκια
100 γρ. πατάτες, αλά παριζιέν
100 γρ. αρακάς
200 γρ. μανιτάρια, αλά παριζιέν
2 κρεμμύδια, χοντροκομμένα
3 σκ. σκόρδο, χοντροκομμένες
2 κ.σ. μαϊντανός, αποξηραμένος