Μούσλι στο φούρνο με πεκάν και μύρτιλα

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

50΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

8

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

2/3 φλ. καρύδια πεκάν, χοντροκομμένα

2 φλ. μούσλι με βρώμη ολικής, σοκολάτα, cranberries και κεράσια

2 κ.γ. κανέλα, τριμμένη

1 κ.γ. baking powder

1/2 κ.γ. αλάτι

1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο, τριμμένο

1 3/4 φλ. γάλα

1/3 φλ. μέλι

2 μεγάλα αυγά

3 κ.σ. ανάλατο βούτυρο, λιωμένο

2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

2 1/2 φλ. φρέσκα ή κατεψυγμένα μύρτιλα

2 κ.γ. ακατέργαστη ζάχαρη (προαιρετικά)

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190°C.
2 Βουτυρώνουμε ένα τετράγωνο ταψάκι 23 εκ.
3 Μόλις ζεσταθεί ο φούρνος, ρίχνουμε τα πεκάν σε ένα ταψί και ψήνουμε για 4-5 λεπτά, μέχρι να βγάλουν τα αρώματά τους.
4 Σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους ρίχνουμε το μούσλι με βρώμη ολικής, σοκολάτα, cranberries και κεράσια, τα ψημένα πεκάν, την κανέλα, το baking powder, το αλάτι και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε.
5 Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το γάλα, το μέλι, τα αυγά, το μισό βούτυρο, τη βανίλια και ανακατεύουμε να συνδυαστούν τα υλικά.
6 Απλώνουμε ομοιόμορφα 2 φλ. μύρτιλα στον πάτο του ταψιού (εάν χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένα μύρτιλα, δε χρειάζεται να τα αποψύξουμε).
7 Καλύπτουμε τα μύρτιλα με το μίγμα βρώμης.
8 Περιχύνουμε τη βρώμη με τα υγρά υλικά και ανακινούμε το ταψάκι, ώστε το γάλα να πάει παντού.
9 Απλώνουμε τα υπόλοιπα (1/2 φλ.) μύρτιλα από πάνω και πασπαλίζουμε με την ακατέργαστη ζάχαρη (προαιρετικά).
10 Ψήνουμε στο προθερμασμένο φούρνο για 42-47 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
11 Αφαιρούμε τη βρώμη από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει για λίγα λεπτά.
12 Ραντίζουμε με το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο και σερβίρουμε με συνοδεία γιαουρτιού.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος