02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Σε ένα μπολ βάζουμε 1/2 κ.γ. τριμμένο τζίντζερ, 1/4 κ.γ. αλάτι, 1/4 κ.γ. μαύρο πιπέρι και ανακατεύουμε. |
2 | Πασπαλίζουμε με το μίγμα τα φιλέτα μπακαλιάρου και αφήνουμε στην άκρη. |
3 | Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι , ρίχνουμε 1 κ.σ. φρέσκο τζίντζερ και μαγειρεύουμε σε μέτρια προς υψηλή φωτιά για 15 λεπτά. |
4 | Προσθέτουμε τα μανιτάρια, την πιπεριά, 1/2 φλ. κρεμμυδάκι και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια. |
5 | Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το κρασί. |
6 | Επιστρέφουμε την κατσαρόλα μας στη φωτιά και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας, μέχρι να εξατμιστεί το κρασί. |
7 | Ρίχνουμε το ζωμό λαχανικών και βράζουμε. |
8 | Προσθέτουμε το ψάρι στην κατσαρόλα, τοποθετώντας το πάνω από τα λαχανικά. |
9 | Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε με το καπάκι για 4-6 λεπτά, μέχρι το ψάρι να μαλακώσει και να αποσπάται η σάρκα του. |
10 | Γαρνίρουμε το ψάρι με λεπτές λωρίδες πράσινο κρεμμυδάκι και φρέσκο τζίνζερ και σερβίρουμε συνοδευόμενο από τα λαχανικά. |
11 | Τέλος, με ένα κουτάλι περιχύνουμε το ψάρι και τα λαχανικά με το ζωμό. |