Μπακαλιάρος με μανιτάρια και τζίντζερ

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

30΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

2

01

ΥΛΙΚΑ

450 γρ. φιλέτα μπακαλιάρου

1/2 κ.γ. τζίντζερ, τριμμένο

¼ κ.γ. ανθός αλατιού με ρίγανη, Κάλας

¼ κ.γ. πιπέρι

1 κ.σ. φρέσκο τζίντζερ, λεπτοκομμένο

2 κ.γ. ελαιόλαδο

280 γρ. μανιτάρια

1 μεγάλη κόκκινη γλυκιά πιπεριά, χωρίς σπόρια, σε ροδέλες

1/2 φλ. κρεμμυδάκι, κομμένο

1/4 φλ. ξηρό λευκό κρασί

2/3 φλ. ζωμός κοτόπουλου

πράσινο κρεμμυδάκι, σε λεπτές λωρίδες

φρέσκο τζίντζερ, σε πολύ λεπτές φέτες

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Σε ένα μπολ βάζουμε 1/2 κ.γ. τριμμένο τζίντζερ, 1/4 κ.γ. αλάτι, 1/4 κ.γ. μαύρο πιπέρι και ανακατεύουμε.
2 Πασπαλίζουμε με το μίγμα τα φιλέτα μπακαλιάρου και αφήνουμε στην άκρη.
3 Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι , ρίχνουμε 1 κ.σ. φρέσκο τζίντζερ και μαγειρεύουμε σε μέτρια προς υψηλή φωτιά για 15 λεπτά.
4 Προσθέτουμε τα μανιτάρια, την πιπεριά, 1/2 φλ. κρεμμυδάκι και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια.
5 Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το κρασί.
6 Επιστρέφουμε την κατσαρόλα μας στη φωτιά και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας, μέχρι να εξατμιστεί το κρασί.
7 Ρίχνουμε το ζωμό λαχανικών και βράζουμε.
8 Προσθέτουμε το ψάρι στην κατσαρόλα, τοποθετώντας το πάνω από τα λαχανικά.
9 Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε με το καπάκι για 4-6 λεπτά, μέχρι το ψάρι να μαλακώσει και να αποσπάται η σάρκα του.
10 Γαρνίρουμε το ψάρι με λεπτές λωρίδες πράσινο κρεμμυδάκι και φρέσκο τζίνζερ και σερβίρουμε συνοδευόμενο από τα λαχανικά.
11 Τέλος, με ένα κουτάλι περιχύνουμε το ψάρι και τα λαχανικά με το ζωμό.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος