02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
Για τον μπακλαβά: | Σε ένα μπολ βάζουμε τα καρύδια, τα αμύγδαλα, τη ζάχαρη, την κανέλα, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε στην άκρη. |
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 °C. Παίρνουμε τα φύλλα κρούστας και τα ανοίγουμε στον πάγκο εργασίας. | |
Με ένα πινέλο αλείφουμε με βούτυρο το εσωτερικό και τα τοιχώματα ενός ορθογώνιου ταψιού. | |
Στρώνουμε στο ταψί 4 φύλλα αλείφοντάς τα ενδιάμεσα με λιωμένο βούτυρο. Απλώνουμε ομοιόμορφα τη μισή ποσότητα από το μείγμα των καρυδιών-αμυγδάλων σε μια στρώση. Βουτυρώνουμε τα υπόλοιπα 4 φύλλα της συσκευασίας και τα βάζουμε από πάνω. | |
Απλώνουμε ομοιόμορφα την υπόλοιπη ποσότητα από το μείγμα των καρυδιών-αμυγδάλων σε μια στρώση και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα 4 φύλλα αλείφοντάς τα ενδιάμεσα με λιωμένο βούτυρο. Περνάμε το τελευταίο φύλλο με λίγο βούτυρο ακόμα. | |
Με ένα κοφτερό μαχαίρι χαράζουμε την πρώτη στρώση των φύλλων φροντίζοντας να μην περάσουμε στις επόμενες στρώσεις. | |
Ψήνουμε τον μπακλαβά στο προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά, μέχρι το φύλλο να ροδίσει. | |
Για το σιρόπι: | Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά. |
Προσθέτουμε τα γαρύφαλλα και σιγοβράζουμε σε μέτρια προς υψηλή φωτιά για 20 λεπτά, μέχρι το σιρόπι να πήξει ελαφρά. | |
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφαιρούμε τα γαρύφαλλα. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει και να δέσει. | |
Μόλις αποσύρουμε τον μπακλαβά από το φούρνο και ενώ είναι ακόμη ζεστός, τον περιχύνουμε ομοιόμορφα με το σιρόπι. |