Μπάρες σοκολάτας με αλατισμένη καραμέλα

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

70΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

6

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

2 φλ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

1 1/2 άχνη ζάχαρη

1 φλ. καστανή ζάχαρη

3 βανίλιες

4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

400 γρ. καραμέλες βουτύρου

1/3 φλ. κρέμα γάλακτος 35%

2 κ.γ. αλάτι Benesalt 49%, Καλας

350 γρ. μαύρη σοκολάτα, σε σταγόνες

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
2 Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε καλά ένα ταψί περίπου 33*22.
3 Στο κάδο του μίξερ προσθέτουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και τη βανίλια. Χτυπάμε, σε μεσαία ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψουν, για 5-7 λεπτά.
4 Σταδιακά, προσθέτουμε το αλεύρι και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα.
5 Μεταφέρουμε λίγο λιγότερο από τη μισή ζύμη που έχουμε φτιάξει στο ταψί μας. Πιέζουμε πολύ καλά ώστε να δημιουργήσουμε μια παχιά σχετικά βάση.
6 Ψήνουμε στο προθερμασμένο φούρνο μας για περίπου 20-22 λεπτά, ανάλογα το φούρνο μας. Μόλις ψηθεί αποσύρουμε από το φούρνο το ταψί μας και αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
7 Εν τω μεταξύ, σε μια μικρή κατσαρόλα προσθέτουμε τις καραμέλες, την κρέμα γάλακτος και το αλάτι. Ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσουν οι καραμέλες μας και να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
8 Απλώνουμε τη καραμέλα μας πάνω στη βάση που έχουμε ετοιμάσει στο ταψί μας και πασπαλίζουμε με τις σταγόνες σοκολάτας.
9 Με ένα κουταλάκι του γλυκού δημιουργούμε μικρά, ακανόνιστα μπαλάκια από τη ζύμη που έχουμε κρατήσει και τα ρίχνουμε σε όλη την επιφάνεια της καραμέλας.
10 Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει η ζύμη μας, 30-35 λεπτά.
11 Αφού κρυώσει καλά τη κόβουμε σε κομμάτια.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος