02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο και τα κρεμμύδια και τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν. |
2 | Προσθέτουμε το σκόρδο, τηγανίζουμε για άλλα 30 δευτερόλεπτα και αποσύρουμε από τη φωτιά. |
3 | Αφήνουμε να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου. |
4 | Ανακατεύουμε τα κρεμμύδια με το μοσχαρίσιο κιμά, το μαϊντανό, τα ψίχουλα, το αυγό και αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση. |
5 | Χωρίζουμε το μείγμα σε 6 μερίδες, ανάλογα πόσο μεγάλα θέλουμε τα μπιφτέκια μας, και τα πλάθουμε με βρεγμένα χέρια. |
6 | Τα τοποθετούμε σε ένα δίσκο τον οποίο έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και τα βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά. |
7 | Ζεσταίνουμε ένα σχαροτήγανο , τοποθετούμε τα μπιφτέκια μας και ψήνουμε σύμφωνα με τη προτίμησή μας. |
8 | Αποσύρουμε από τη φωτιά, τοποθετούμε πάνω στα μπιφτέκια φέτες τυριού και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο για 2 λεπτά. |
9 | Αλείφουμε το κάτω ψωμάκι με μπόλικη μαγιονέζα. |
10 | Τοποθετούμε το μαρούλι, το μπιφτέκι με το τυρί και τέλος το μπέικον, καπακώνουμε και σερβίρουμε αμέσως. |