Μπέργκερ με τυρί και μπέικον

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

40΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

2

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

2

01

ΥΛΙΚΑ

ελαιόλαδο, Χρυσελιά

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη

1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο

1 μεγάλη χούφτα μαϊντανό, ψιλοκομμένο

½ φλ. ψίχουλα φρέσκου ψωμιού

1 αυγό, χτυπημένο

1-2 κ.γ. αλάτι

μαύρο πιπέρι, κατά βούληση

6 τυρί τσένταρ, φέτες

12 μπέικον, μαγειρεμένο

μαρούλι φρέσκο

μαγιονέζα

6 στρογγυλά ψωμάκια , φρυγανισμένα

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο και τα κρεμμύδια και τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν.
2 Προσθέτουμε το σκόρδο, τηγανίζουμε για άλλα 30 δευτερόλεπτα και αποσύρουμε από τη φωτιά.
3 Αφήνουμε να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου.
4 Ανακατεύουμε τα κρεμμύδια με το μοσχαρίσιο κιμά, το μαϊντανό, τα ψίχουλα, το αυγό και αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση.
5 Χωρίζουμε το μείγμα σε 6 μερίδες, ανάλογα πόσο μεγάλα θέλουμε τα μπιφτέκια μας, και τα πλάθουμε με βρεγμένα χέρια.
6 Τα τοποθετούμε σε ένα δίσκο τον οποίο έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και τα βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
7 Ζεσταίνουμε ένα σχαροτήγανο , τοποθετούμε τα μπιφτέκια μας και ψήνουμε σύμφωνα με τη προτίμησή μας.
8 Αποσύρουμε από τη φωτιά, τοποθετούμε πάνω στα μπιφτέκια φέτες τυριού και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο για 2 λεπτά.
9 Αλείφουμε το κάτω ψωμάκι με μπόλικη μαγιονέζα.
10 Τοποθετούμε το μαρούλι, το μπιφτέκι με το τυρί και τέλος το μπέικον, καπακώνουμε και σερβίρουμε αμέσως.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος