Μπιφτέκι γεμιστό με σως κίτρινου τυριού

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

60΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

5

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

Για τα μπιφτέκια:

1 κιλό κιμά κοτόπουλο

1 κρεμμύδι ξερό

1 ντομάτα

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. μουστάρδα

1 κ.σ. ρίγανη

1 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο

200 γρ. φρυγανιά, τριμμένη

αλάτι, κατά βούληση

πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση

150 γρ. Τρικαλινό κλασικό, σε μικρά κομμάτια

 

Για τη σάλτσα:

300 γρ. Τρικαλινό κλασικό, τριμμένο

400 γρ. κρέμα γάλακτος

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
Για τα μπιφτέκια: Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, τρίβουμε το κρεμμύδι στον κιμά και στη συνέχεια την ντομάτα.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, τη ρίγανη, το μαϊντανό και τη φρυγανιά. Αλατοπιπερώνουμε και ζυμώνουμε καλά. Αφήνουμε τον κιμά να σταθεί για 30 λεπτά στο ψυγείο.
Πλάθουμε μια μπάλα (περίπου 150 γρ.) με τη ζύμη του κιμά.
Κάνουμε μια τρύπα στη μπάλα από κιμά και γεμίζουμε με το τυρί και κλείνουμε καλά.
Το πατάμε ελαφρά να πάρει σχήμα μπιφτεκιού.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 15 λεπτά.
Για τη σάλτσα: Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος και το τυρί. Αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει το τυρί και ανακατεύουμε ώστε να ομογενοποιηθεί η σάλτσα μας.
Περιχύνουμε τα μπιφτέκια με τη σάλτσα τυριού και σερβίρουμε.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος