Μπιφτέκια γαλοπούλας με γιαούρτι

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

30΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. κιμά από στήθος γαλοπούλας

2  καρότα, τριμμένα

1 κολοκυθάκι, τριμμένο καλά στυμμένο

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι τριμμένο

1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη καλά

150 γρ. γιαούρτι

1 αβγό

3 φέτες ψωμί χωρίς την κόρα

1/2 φλ.  ψιλοκομμένος μαϊντανός

1/3 φλ.  ελαιόλαδο

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Βάζουμε για 5 λεπτά το ψωμί σε νερό και στύβουμε καλά. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά και τα ζυμώνουμε καλά για 2 λεπτά. Σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.
2 Προθερμαίνουμε το γκριλ στους 200°C. Βγάζουμε το μίγμα από το ψυγείο και πλάθουμε τα μπιφτέκια με τα χέρια για να μην κολλήσει το μίγμα. Τα βάζουμε σε ένα ελαφρώς λαδωμένο ταψί και ψήνουμε για 15 λεπτά. Συνοδεύουμε με ρύζι, πατάτες ή σαλάτα.
Δημήτρης Σκαρμούτσος