Μπιφτέκια κοτόπουλο με γιαούρτι και σάλτσα ντομάτας

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

35΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό κιμά κοτόπουλο

1 κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι 2%, Total

1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη

½ κ.γ. μπαχάρι, τριμμένο

½ κ.γ. ρίγανη

αλάτι, πιπέρι

λίγο ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

 

Για την σάλτσα:

1 κρεμμύδι μέτριο τριμμένο

2 σκελίδες σκόρδο

2 ντομάτες μέτριες τριμμένες

2 κ.σ. γιαούρτι 2%, Total

λίγα φύλλα δυόσμου

½ κ.γ. πετιμέζι

2-3 κ.σ. ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Σε ένα μεγάλο σκεύος προσθέτουμε τον κιμά, το σκόρδο, το κρεμμύδι, την πιπεριά, το μπαχάρι, τη ρίγανη, το γιαούρτι και αλατοπίπερο.
2 Ζυμώνουμε το μίγμα ώστε να ενωθούν καλά τα υλικά. Πλάθουμε μικρά μπιφτέκια.
3 Ψήνουμε τα μπιφτέκια σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο λάδι, ίσα να ροδίσουν.
4 Eν τω μεταξύ, σε άλλο τηγάνι, σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο σε κατσαρολάκι με λίγο λάδι. Προσθέτουμε την ντομάτα, το πετιμέζι και τον δυόσμο και αλατοπιπερώνουμε. Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
5 Σερβίρουμε τα μπιφτέκια με την σάλτσα και λίγο γιαούρτι από πάνω.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος