Μπιφτέκια παντζαριού με κόκκινα φασόλια και άγριο ρύζι

Βαθμολογήστε τη συνταγή

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

60΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

8

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

4 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κρεμμύδια κόκκινα,  ψιλοκομμένα

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο

500 γρ. παντζάρια μαγειρεμένα στον ατμό, τεμαχισμένα

1 ½ φλ. κόκκινα φασόλια, μαγειρεμένα

1 φλ. άγριο ρύζι, μαγειρεμένο

2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο

1 κ.σ. κρέμα βαλσαμικού ρόδι με στέβια, Kalamata Papadimitriou

1 κ.γ. κόλιανδρο

1 κ.γ. θυμάρι

1 αυγό, το ασπράδι

80 γρ. αλεύρι

½ κ.γ. αλάτι

πιπέρι φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
2 Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και μαγειρεύουμε 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να γυαλίσουν. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
3 Σε ένα μούλτι βάζουμε τα παντζάρια και τα πολτοποιούμε. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τον πολτό παντζαριού, τα κρεμμύδια με το σκόρδο που μαγειρέψαμε πριν, τα φασόλια, το ρύζι, το μαϊντανό, τη κρέμα βαλσαμικού ρόδι με στέβια, τον κόλιανδρο, το θυμάρι και ζυμώνουμε πολύ καλά με τα χέρια.
4 Ρίχνουμε το ασπράδι αβγού, το αλεύρι, αλάτι και πιπέρι και ζυμώνουμε λίγο ακόμη.
5 Σκεπάζουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
6 Βγάζουμε από το ψυγείο το μίγμα και με λαδωμένα χέρια πλάθουμε κεφτέδες σε πάχος περίπου 3 εκ.
7 Σε ένα τηγάνι βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και αφού ζεσταθεί, ψήνουμε τα μπιφτέκια σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να γίνουν τραγανά.
8 Μεταφέρουμε τα μπιφτέκια παντζαριού σε μια πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν και σερβίρουμε συνοδεία σαλάτας ρόκας.
Δημήτρης Σκαρμούτσος