01
ΥΛΙΚΑ
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο. |
2 | Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και μαγειρεύουμε 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να γυαλίσουν. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν. |
3 | Σε ένα μούλτι βάζουμε τα παντζάρια και τα πολτοποιούμε. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τον πολτό παντζαριού, τα κρεμμύδια με το σκόρδο που μαγειρέψαμε πριν, τα φασόλια, το ρύζι, το μαϊντανό, τη κρέμα βαλσαμικού ρόδι με στέβια, τον κόλιανδρο, το θυμάρι και ζυμώνουμε πολύ καλά με τα χέρια. |
4 | Ρίχνουμε το ασπράδι αβγού, το αλεύρι, αλάτι και πιπέρι και ζυμώνουμε λίγο ακόμη. |
5 | Σκεπάζουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά. |
6 | Βγάζουμε από το ψυγείο το μίγμα και με λαδωμένα χέρια πλάθουμε κεφτέδες σε πάχος περίπου 3 εκ. |
7 | Σε ένα τηγάνι βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και αφού ζεσταθεί, ψήνουμε τα μπιφτέκια σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να γίνουν τραγανά. |
8 | Μεταφέρουμε τα μπιφτέκια παντζαριού σε μια πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν και σερβίρουμε συνοδεία σαλάτας ρόκας. |