Μπισκότα ελαιόλαδου

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

50΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

12

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

3

01

ΥΛΙΚΑ

¼ φλ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, Χρυσελιά

2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

4 κ.γ. baking powder

½ κ.γ. μαγειρική σόδα

¾ κ.γ. αλάτι

½ φλ. γιαούρτι

½ φλ. γάλα

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 230°C.
2 Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το baking powder, τη μαγειρική σόδα, το αλάτι και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.
3 Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε με τα χέρια μας μέχρι να πάρουμε μία ελαφρώς τριφτή ζύμη.
4 Σε ένα μικρό μπολ ρίχνουμε το γιαούρτι και το γάλα και ανακατεύουμε.
5 Σταδιακά προσθέτουμε στη ζύμη το γάλα, ανακατεύοντας με μία ξύλινη κουτάλα, μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μαλακό και κολλώδες μίγμα. Εάν το μείγμα είναι πολύ στεγνό, προσθέτουμε λίγο γάλα.
6 Αλευρώνουμε ελαφρά τα χέρια μας και την επιφάνεια εργασίας και πλάθουμε τη ζύμη σε μία μπάλα.
7 Ανοίγουμε τη ζύμη και και τη ξαναπλάθουμε σε μπάλα.
8 Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μερικές φορές ακόμη.
9 Ανοίγουμε τη ζύμη μας, ώστε να έχει πάχος περίπου 2,5 εκ. και με ένα μικρό ποτήρι ή στρογγυλό κουπ πατ κόβουμε κυκλικούς δίσκους διαμέτρου 5-6 εκ.
10 Τοποθετούμε τα κομμάτια ζύμης μας σε ένα αντικολλητικό ταψί, έτσι ώστε το ένα να αγγίζει ελαφρώς το άλλο.
11 Ψήνουμε για 15-20 λεπτά, μέχρι τα μπισκότα να ροδίσουν.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος