02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 230°C. |
2 | Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το baking powder, τη μαγειρική σόδα, το αλάτι και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά. |
3 | Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε με τα χέρια μας μέχρι να πάρουμε μία ελαφρώς τριφτή ζύμη. |
4 | Σε ένα μικρό μπολ ρίχνουμε το γιαούρτι και το γάλα και ανακατεύουμε. |
5 | Σταδιακά προσθέτουμε στη ζύμη το γάλα, ανακατεύοντας με μία ξύλινη κουτάλα, μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μαλακό και κολλώδες μίγμα. Εάν το μείγμα είναι πολύ στεγνό, προσθέτουμε λίγο γάλα. |
6 | Αλευρώνουμε ελαφρά τα χέρια μας και την επιφάνεια εργασίας και πλάθουμε τη ζύμη σε μία μπάλα. |
7 | Ανοίγουμε τη ζύμη και και τη ξαναπλάθουμε σε μπάλα. |
8 | Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μερικές φορές ακόμη. |
9 | Ανοίγουμε τη ζύμη μας, ώστε να έχει πάχος περίπου 2,5 εκ. και με ένα μικρό ποτήρι ή στρογγυλό κουπ πατ κόβουμε κυκλικούς δίσκους διαμέτρου 5-6 εκ. |
10 | Τοποθετούμε τα κομμάτια ζύμης μας σε ένα αντικολλητικό ταψί, έτσι ώστε το ένα να αγγίζει ελαφρώς το άλλο. |
11 | Ψήνουμε για 15-20 λεπτά, μέχρι τα μπισκότα να ροδίσουν. |