02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. |
2 | Προσθέτουμε στο κάδο του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη. Χτυπάμε σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει το βούτυρο και να διαλυθεί η ζάχαρη. |
3 | Προσθέτουμε το ολόκληρο αυγό και τους κρόκους και στη συνέχεια το ξύσμα. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να απορροφηθούν τα αυγά. |
4 | Σε ένα σκεύος προσθέτουμε το αλεύρι, το baking powder, τη σοδα, τη κανέλα και κοσκινίζουμε καλά. |
5 | Προσθέτουμε σιγά σιγά στο μίγμα του βουτύρου-αυγών εναλλάξ το αλεύρι και το γιαούρτι κατά μικρές ποσότητες ανακατεύοντας με κουτάλι. Η ζύμη που θα δημιουργηθεί θα πρέπει να πλάθετε εύκολα, οπότε αν χρειαστεί ρίχνουμε επιλπέον αλεύρι. |
6 | Στρώνουμε μια μεγάλη λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί. |
7 | Πλάθουμε με τη ζύμη σε στρογγυλά κουλουράκια προσέχοντας να έχουν περίπου ίδιο μέγεθος ώστε να ψηθούν όλα στον ίδιο χρόνο. Τοποθετούμε τα κουλουράκια στη λαμαρίνα. |
8 | Ψήνουμε στο προθερμασμένο φούρνο για 16'-18', ανάλογα με το μέγεθος που τα έχουμε πλάσει. Αφαιρούμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν καλά. |
9 | Πασπαλίζουμε τα κουλουράκια, εφ' όσον το θέλουμε, με άχνη ζάχαρη. Μπορούμε να τα διατηρήσουμε σε αεροστεγές δοχείο. |