Μπισκότα γιαουρτιού με πορτοκάλι και κανέλα

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

40΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

20

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

200 γρ. γιαούρτι 5%, Total

650 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κ.γ. baking powder

1 κ.γ. σόδα

220 γρ. βούτυρο 

200 γρ. ζάχαρη

1/2 κ.σ. κανέλα

1 αυγό ολόκληρο και 2 κρόκοι αυγού

το ξύσμα 1/2 πορτοκαλιού

ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα (προαιρετικά)

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
2 Προσθέτουμε στο κάδο του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη. Χτυπάμε σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει το βούτυρο και να διαλυθεί η ζάχαρη.
3 Προσθέτουμε το ολόκληρο αυγό και τους κρόκους και στη συνέχεια το ξύσμα. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να απορροφηθούν τα αυγά.
4 Σε ένα σκεύος προσθέτουμε το αλεύρι, το baking powder, τη σοδα, τη κανέλα και κοσκινίζουμε καλά.
5 Προσθέτουμε σιγά σιγά στο μίγμα του βουτύρου-αυγών εναλλάξ το αλεύρι και το γιαούρτι κατά μικρές ποσότητες ανακατεύοντας με κουτάλι. Η ζύμη που θα δημιουργηθεί θα πρέπει να πλάθετε εύκολα, οπότε αν χρειαστεί ρίχνουμε επιλπέον αλεύρι.
6 Στρώνουμε μια μεγάλη λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί.
7 Πλάθουμε με τη ζύμη σε στρογγυλά κουλουράκια προσέχοντας να έχουν περίπου ίδιο μέγεθος ώστε να ψηθούν όλα στον ίδιο χρόνο. Τοποθετούμε τα κουλουράκια στη λαμαρίνα.
8 Ψήνουμε στο προθερμασμένο φούρνο για 16'-18', ανάλογα με το μέγεθος που τα έχουμε πλάσει. Αφαιρούμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
9 Πασπαλίζουμε τα κουλουράκια, εφ' όσον το θέλουμε, με άχνη ζάχαρη. Μπορούμε να τα διατηρήσουμε σε αεροστεγές δοχείο.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος