Μπισκότα με πιπερόριζα και κανέλα

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

30΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

20

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

420 γρ. βούτυρο Lurpak Soft, αλατισμένο, σε θερμοκρασία δωματίου

160 γρ. καστανή ζάχαρη

1 αβγό

500 γρ. αλεύρι, κοσκινισμένο

1 κ.γ. πιπερόριζα (τζίντζερ) σε σκόνη

λίγη κανέλα, για πασπάλισμα

λίγη ζάχαρη, για πασπάλισμα

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Απλώνουμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος σε δύο ταψιά.
2 Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπάμε για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το αβγό, ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι και την πιπερόριζα και συνεχίζουμε να χτυπάμε, μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Αφήνουμε το μίγμα για 5 λεπτά να σταθεί.
3 Σε ένα μπολ βάζουμε λίγη κανέλα και λίγη καστανή ζάχαρη για το πασπάλισμα και ανακατεύουμε.
4 Παίρνουμε περίπου 1 κ.σ. ζύμης και την πλάθουμε σε μπαλάκι. Τοποθετούμε τα μπαλάκια ζύμης στα ταψιά, αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους 5 εκ. και τα πιέζουμε ελαφρά.
5 Πασπαλίζουμε με το μίγμα κανέλας-ζάχαρης και ψήνουμε για 12-15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
6 Αφαιρούμε τα ταψιά από το φούρνο και αφήνουμε τα μπισκότα στα ταψιά να κρυώσουν για 5 λεπτά. Μεταφέρουμε τα μπισκότα σε σχάρα να κρυώσουν καλά και σερβίρουμε.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος