02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Απλώνουμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος σε δύο ταψιά. |
2 | Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπάμε για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το αβγό, ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι και την πιπερόριζα και συνεχίζουμε να χτυπάμε, μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Αφήνουμε το μίγμα για 5 λεπτά να σταθεί. |
3 | Σε ένα μπολ βάζουμε λίγη κανέλα και λίγη καστανή ζάχαρη για το πασπάλισμα και ανακατεύουμε. |
4 | Παίρνουμε περίπου 1 κ.σ. ζύμης και την πλάθουμε σε μπαλάκι. Τοποθετούμε τα μπαλάκια ζύμης στα ταψιά, αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους 5 εκ. και τα πιέζουμε ελαφρά. |
5 | Πασπαλίζουμε με το μίγμα κανέλας-ζάχαρης και ψήνουμε για 12-15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. |
6 | Αφαιρούμε τα ταψιά από το φούρνο και αφήνουμε τα μπισκότα στα ταψιά να κρυώσουν για 5 λεπτά. Μεταφέρουμε τα μπισκότα σε σχάρα να κρυώσουν καλά και σερβίρουμε. |