Μπομπότα με φρέσκο γάλα γραβιέρα Πάρου και ανθότυρο

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

70΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

12

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. γραβιέρα Πάρου, τριμμένη

100 γρ. ανθότυρο ψιλοκομμένο

½ φλ. βούτυρο

400 γρ. καλαμποκάλευρο

150 γρ. γάλα φρέσκο

2 αυγά χτυπημένα

2 κ.σ. δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο (ή ρίγανη, δυόσμο ή θυμάρι ξερά)

φρυγανιά τριμμένη, για το πασπάλισμα

αλάτι, κατά βούληση

πιπέρι, κατά βούληση

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180°C.
2 Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε μισό λίτρο νερό και φέρνουμε σε βρασμό.
3 Μόλις το αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το καλαμποκάλευρο και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένας ομοιόμορφος χυλός. Αφήνουμε να κρυώσει. Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε καλά.
4 Βουτυρώνουμε ένα ταψί ή μια φόρμα και το πασπαλίζουμε με φρυγανιά. Προσθέτουμε στον χυλό τα τυριά, τα μυρωδικά και τα αυγά ελαφρά χτυπημένα και ανακατεύουμε καλά.
5 Απλώνουμε το μίγμα στο σκεύος. Ισιώνουμε την επιφάνεια και την πασπαλίζουμε με φρυγανιά και με το υπόλοιπο βούτυρο κομμένο σε κυβάκια.
6 Ψήνουμε στο προθερμασμένο φούρνο για 40-45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
Δημήτρης Σκαρμούτσος