Μπουρεκάκια με κιμά και σάλτσα γιαουρτιού

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

75΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

2

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

3

01

ΥΛΙΚΑ

Για τα μπουρεκάκια:

1 πακέτο ζύμη κουρού

400 γρ. κιμάς, μοσχαρίσιος

2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

100 γρ. ντοματάκια κονκασέ

1 ποτήρι κρασί λευκό

200 γρ. φέτα, θρυμματισμένη

100 γρ. κεφαλογραβιέρα, τριμμένη

1 μικρό ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

1 αυγό, χτυπημένο

4 κ.σ. ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

 

Για τη σάλτσα γιαουρτιού:

4 κ.σ. γιαούρτι 5%, Total

2 κ.σ. δυόσμος, ψιλοκομμένος

1 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. γλυκιά πάπρικα

αλάτι

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
Για τα μπουρεκάκια: Σοτάρουμε στο λάδι τον κιμά μαζί με τα κρεμμύδια, ανακατεύοντας συνεχώς για 5 λεπτά σε δυνατή φωτιά.
Ρίχνουμε την ντομάτα και το κρασί, αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά.
Μόλις κρυώσει λίγο ο κιμάς, προσθέτουμε τα τυριά και τον μαϊντανό και ανακατεύουμε καλά.
Κόβουμε το κάθε φύλλο ζύμης κουρού σε 4 λωρίδες και βάζουμε σε καθεμία μία κουταλιά της σούπας από τη γέμιση που ετοιμάσαμε.
Τυλίγουμε σε ρολάκια, τα απλώνουμε σε ταψί, αλείφουμε με λάδι και με το χτυπημένο αυγό και ψήνουμε για 25 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C.
Για τη σάλτσα: Ανακατεύουμε το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, το δυόσμο, την πάπρικα και το αλάτι και περιχύνουμε τα μπουρεκάκια με τη σάλτσα μας.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος