Μπουγιουρντί με ντοματίνια και κρεμμύδια

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

40΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση

1 κρεμμύδι, κομμένο σε ροδέλες

1 σκόρδο, κομμένο σε φέτες

¾  φλ. κλασικό ελαιόλαδο, Xriselia

αλάτι, κατά βούληση

πιπέρι, κατά βούληση

½ φλ. πεκορίνο

1 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο

250 γρ. φέτα κατσικίσια

1 κ.γ. ρίγανη

½ κ.γ. θρούμπι

δεντρολίβανο, για γαρνιτούρα

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Σε ένα πυρέξ βάζουμε τα ντοματίνια, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
2 Προσθέτουμε από πάνω το πεκορίνο και ραντίζουμε με το βαλσάμικο.
3 Βάζουμε στον φούρνο και ψήνουμε για 20 λεπτά.
4 Ανοίγουμε τον φούρνο, τοποθετούμε τη φέτα πάνω από τα λαχανικά και πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και το θρούμπι.
5 Ψήνουμε για άλλα 10-15 λεπτά, μέχρι η φέτα να μαλακώσει και να αρχίσει να λιώνει.
6 Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει λίγο, γαρνίρουμε με δεντρολίβανο και σερβίρουμε.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος