Μπουρεκάκια με κοτόπουλο και τυριά

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

35΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

65

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

3 ½  φλ. φιλετίνια κοτόπουλου, Κοτόπουλα Ναυπάκτου

230 γρ. μίγμα κίτρινων τυριών, τριμμένα

120 γρ. τυρί κρέμα, μαλακωμένο

¼ φλ. κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη

1 καυτερή πιπεριά, χωρίς σπόρια, ψιλοκομμένη

1 κ.σ. κύμινο, τριμμένο

1 ½ κ.γ. αλάτι

½ κ.γ. πιπέρι

1 πακέτο κουρού, κομμένο σε στρογγυλά (2Χ10), ξεπαγωμένα

1 αυγό

1 κ.γ. νερό

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
2 Σε ένα μικρό μπολ προσθέτουμε τη μουστάρδα, το μέλι, το κάρυ, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε μέσα τα φιλετίνια κοτόπουλου και τα μαρινάρουμε. Φροντίζουμε ώστε η μαρινάδα να πάει παντού.
3 Μεταφέρουμε τα φιλετίνια σε ένα ταψάκι το οποίο σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά και στη συνέχεια αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά, ώστε να ροδίσει.
4 Αφαιρούμε το κοτόπουλο από το φούρνο και αφήνουμε για λίγο να κρυώσει. Κόβουμε το κοτόπουλο σε πάρα πολύ μικρά κομμάτια, το σκεπάζουμε ξανά για να μη στεγνώσει και το αφήνουμε στην άκρη.
5 Αυξάνουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 200°C.
6 Στρώνουμε 2 ταψιά με αντικολλητικό χαρτί.
7 Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το κοτόπουλο, το μείγμα κίτρινων τυριών, το τυρί κρέμα, την κόκκινη πιπεριά, την καυτερή πιπεριά, το κύμινο, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.
8 Απλώνουμε τις ζύμες κουρού στα ταψιά μας και μοιράζουμε 1/2 κ.σ. γέμιση τοποθετώντας τη στο μισό ημικύκλιο κάθε ζύμης.
9 Διπλώνουμε τη ζύμη πάνω στη γέμιση και τσιμπάμε τις άκρες για να κλείσει το μπουρεκάκι.
10 Χτυπάμε το αυγό με 1 κ.γ. νερό και αλείφουμε τα μπουρεκάκια με το μίγμα.
11 Ψήνουμε για 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος