Μπουτάκια κοτόπουλο με χυλοπίτες

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

70΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό χυλοπίτες

ελαιόλαδο

7 ή 8 μπουτάκια κοτόπουλο

αλάτι, κατά βούληση

πιπέρι, κατά βούληση

2 μεγάλα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

2 ξύλα κανέλα

1 καρότο, ψιλοκομμένο

1 φύλλο δάφνης

2  μπαχάρι

1 μοσχοκάρυδο

1/2 ποτήρι κόκκινο κρασί

1/2 μάτσο σέλινο, ψιλοκομμένο

1 κιλό ντομάτες, τριμμένες στον τρίφτη

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

150 γρ. λαδοτύρι, τριμμένο

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Σε μία κατσαρόλα με νερό που βράζει μαγειρεύουμε τις χυλοπίτες για 5 περίπου λεπτά, κρυώνουμε καλά, βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και αφήνουμε στην άκρη.
2 Σε μια άλλη, μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε 6-7 κ.σ. ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε τα μπουτάκια κοτόπουλο και τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές να πάρει χρώμα, 7 περίπου λεπτά.
3 Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τα ξύλα κανέλας, το καρότο, τη δάφνη, το μπαχάρι, το μοσχοκάρυδο και τα αφήνουμε να μαλακώσουν λίγο πριν σβήσουμε με το κρασί.
4 Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ 2-3 λεπτά και έπειτα προσθέτουμε το σέλινο, τις ντομάτες και τον πελτέ. Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει 45-50 λεπτά με καπάκι, μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να έχει δέσει η σάλτσα.
5 Βάζουμε τις χυλοπίτες στη σάλτσα και βράζουμε για 2 λεπτά ακόμη. Σερβίρουμε με τριμμένο λαδοτύρι.
Δημήτρης Σκαρμούτσος