01
ΥΛΙΚΑ
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Σε μία κατσαρόλα με νερό που βράζει μαγειρεύουμε τις χυλοπίτες για 5 περίπου λεπτά, κρυώνουμε καλά, βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και αφήνουμε στην άκρη. |
2 | Σε μια άλλη, μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε 6-7 κ.σ. ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε τα μπουτάκια κοτόπουλο και τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές να πάρει χρώμα, 7 περίπου λεπτά. |
3 | Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τα ξύλα κανέλας, το καρότο, τη δάφνη, το μπαχάρι, το μοσχοκάρυδο και τα αφήνουμε να μαλακώσουν λίγο πριν σβήσουμε με το κρασί. |
4 | Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ 2-3 λεπτά και έπειτα προσθέτουμε το σέλινο, τις ντομάτες και τον πελτέ. Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει 45-50 λεπτά με καπάκι, μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να έχει δέσει η σάλτσα. |
5 | Βάζουμε τις χυλοπίτες στη σάλτσα και βράζουμε για 2 λεπτά ακόμη. Σερβίρουμε με τριμμένο λαδοτύρι. |