Μπουτάκια κοτόπουλο με κολοκυθάκια, ελιές και σάλτσα ντομάτας

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

50΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

3

01

ΥΛΙΚΑ

8 μπουτάκια κοτόπουλο

αλάτι, κατά βούληση

πιπέρι, κατά βούληση

½ φλ. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

500 γρ. κολοκυθάκια, κομμένα σε μεγάλα κομμάτια

1 καρότο, κομμένο σε λεπτές φέτες

200 γρ. ντομάτα, τριμμένη

1 ½ φλ. ελιές μαύρες, χωρίς το κουκούτσι

1 κ.σ. ξερός βασιλικός

1 κ.γ. ρίγανη

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Αλατοπιπερώνουμε τα μπουτάκια κοτόπουλο και από τις δύο πλευρές.
2 Σε μία ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μπουτάκια και από τις δύο πλευρές για 3-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Με μία τρυπητή κουτάλα μεταφέρουμε το κοτόπουλο σε μία πιατέλα.
3 Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρουμε για 3-4 περίπου λεπτά, μέχρι να μαραθούν.
4 Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια, το καρότο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 5-6 λεπτά.
5 Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, τις ελιές, το βασιλικό, τη ρίγανη και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά. Δοκιμάζουμε και αλατοπιπερώνουμε.
6 Μεταφέρουμε τα μπουτάκια κοτόπουλο μέσα στην κατσαρόλα και μόλις το φαγητό πάρει βράση, κατεβάζουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε για 30 περίπου λεπτά.
Δημήτρης Σκαρμούτσος