02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. |
2 | Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο, το θυμάρι, το σκόρδο, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Με τα χέρια αλείφουμε με το μείγμα τα μπουτάκια, φροντίζοντας να πάει παντού. |
3 | Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι, που μπαίνει και στο φούρνο, ρίχνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και τοποθετούμε τα μπουτάκια κοτόπουλου με την πέτσα προς τα κάτω. |
4 | Μαγειρεύουμε μέχρι να ροδοψηθεί η πέτσα 5 περίπου λεπτά. |
5 | Γυρίζουμε τα μπουτάκια από την άλλη πλευρά και ψήνουμε για 5 λεπτά ακόμη. |
6 | Αφαιρούμε το κοτόπουλο από το τηγάνι και το αφήνουμε στην άκρη σε μία πιατέλα. |
7 | Ρίχνουμε στο τηγάνι το βούτυρο και μόλις λιώσει, προσθέτουμε τα καρότα, τις πατάτες, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. |
8 | Ψήνουμε για 7-8 περίπου λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο τα λαχανικά. |
9 | Ρίχνουμε το κρασί και με μία ξύλινη σπάτουλα ξύνουμε τον πάτο του τηγανιού να αποκολληθούν τα υπολείμματα. |
10 | Επιστρέφουμε τα μπουτάκια κοτόπουλου στο σκεύος και ρίχνουμε από πάνω τον χυμό και τις φέτες λεμονιού. |
11 | Σε ένα μπολ βάζουμε τα κράνμπερις, την καστανή ζάχαρη και το βαλσάμικο ξύδι και ανακατεύουμε. |
12 | Περιχύνουμε με το μείγμα των κράνμπερις το κοτόπουλο, προσθέτουμε 1/2 φλ. νερό, βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για 45 λεπτά. Γαρνίρουμε με τα υπόλοιπα κλωναράκια θυμαριού και σερβίρουμε. |