Μπούτια κοτόπουλου με κρασί και γιαούρτι

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

120΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

2

01

ΥΛΙΚΑ

4 μεγάλα μπούτια κοτόπουλου με πέτσα και κόκαλο

½  φλ. κονιάκ

½  φλ. αλεύρι

½  φλ. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 ½ φλ. κρασί κόκκινο

2-3 φύλλα δάφνης, Μπαχαρικά ήλιος

4-5 τμχ. μπαχάρι, σε κόκκους

αλάτι, κατά βούληση

πιπέρι, κατά βούληση

½ φλ. γιαούρτι στραγγιστό

μαϊντανός, ψιλοκομμένος, για γαρνίρισμα

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Σε ένα ταψί βάζουμε τα μπούτια κοτόπουλου, τα περιχύνουμε με το κονιάκ και τα αφήνουμε για 60 λεπτά. Μετά από 1 ώρα, στραγγίζουμε τα μπούτια κοτόπουλου και το αλευρώνουμε.
2 Σε μία ρηχή κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρουμε τα μπούτια κοτόπουλου από όλες τις μεριές, μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά ακόμη. Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί.
3 Προσθέτουμε τη δάφνη, το μπαχάρι, αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 45 λεπτά.
4 Όταν ψηθεί το κοτόπουλο, το βγάζουμε από την κατσαρόλα με μία σουρωτή κουτάλα και αφήνουμε το ζουμί, δυναμώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να μείνει το μισό.
5 Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτά, αφαιρούμε τα φύλλα δάφνης και το μπαχάρι και ανακατεύουμε στη σάλτσα το γιαούρτι.
6 Μεταφέρουμε τα μπούτια κοτόπουλου σε πιάτα, τα περιχύνουμε με τη σάλτσα, πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος