02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Σε ένα ταψί βάζουμε τα μπούτια κοτόπουλου, τα περιχύνουμε με το κονιάκ και τα αφήνουμε για 60 λεπτά. Μετά από 1 ώρα, στραγγίζουμε τα μπούτια κοτόπουλου και το αλευρώνουμε. |
2 | Σε μία ρηχή κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρουμε τα μπούτια κοτόπουλου από όλες τις μεριές, μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά ακόμη. Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί. |
3 | Προσθέτουμε τη δάφνη, το μπαχάρι, αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 45 λεπτά. |
4 | Όταν ψηθεί το κοτόπουλο, το βγάζουμε από την κατσαρόλα με μία σουρωτή κουτάλα και αφήνουμε το ζουμί, δυναμώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να μείνει το μισό. |
5 | Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτά, αφαιρούμε τα φύλλα δάφνης και το μπαχάρι και ανακατεύουμε στη σάλτσα το γιαούρτι. |
6 | Μεταφέρουμε τα μπούτια κοτόπουλου σε πιάτα, τα περιχύνουμε με τη σάλτσα, πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε. |