Μπούτια κοτόπουλου με μπέικον και σάλτσα δεντρολίβανου

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

50΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

4 μπούτια κοτόπουλου, με πέτσα, χωρίς κόκαλο

½  φλ. ελαιόλαδο

αλάτι, κατά βούληση

πιπέρι, κατά βούληση

4 φέτες μπέικον

2 φλ. νερό

4 σκελίδες σκόρδου, ολόκληρες

2 κ.σ. δεντρολίβανο, ξερό

1 φλ. λευκό κρασί

 

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C.
2 Γυρνάμε κάθε μπούτι κοτόπουλου ανάποδα, με ένα κοφτερό μαχαίρι χαράσουμε κατά μήκος του κόκαλου και το αφαιρούμε, κρατώντας όμως την πέτσα του.
3 Αλείφουμε με το ελαιόλαδο ένα πυρίμαχο σκεύος, τοποθετούμε τα μπούτια κοτόπουλου σε μια στρώση και τα αλατοπιπερώνουμε και από τις δύο πλευρές.
4 Ανασηκώνουμε πολύ προσεκτικά την πέτσα από τα μπούτια κοτόπουλου και τοποθετούμε στο κάθε μπούτι μία φέτα μπέικον. Προσθέτουμε στο πυρίμαχο σκεύος 2 φλ. νερό.
5 Προσθέτουμε τις σκελίδες σκόρδου, το δεντρολίβανο, το κρασί και συμπληρώνουμε αλάτι και πιπέρι.
6 Τοποθετούμε το πυρίμαχο σκεύος στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε στους 200°C για 40 λεπτά. Περιχύνουμε τα μπούτια κοτόπουλου με τη σάλτσα που θα μείνει στο πυρίμαχο σκεύος και σερβίρουμε.
Δημήτρης Σκαρμούτσος