01
ΥΛΙΚΑ
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C. |
2 | Γυρνάμε κάθε μπούτι κοτόπουλου ανάποδα, με ένα κοφτερό μαχαίρι χαράσουμε κατά μήκος του κόκαλου και το αφαιρούμε, κρατώντας όμως την πέτσα του. |
3 | Αλείφουμε με το ελαιόλαδο ένα πυρίμαχο σκεύος, τοποθετούμε τα μπούτια κοτόπουλου σε μια στρώση και τα αλατοπιπερώνουμε και από τις δύο πλευρές. |
4 | Ανασηκώνουμε πολύ προσεκτικά την πέτσα από τα μπούτια κοτόπουλου και τοποθετούμε στο κάθε μπούτι μία φέτα μπέικον. Προσθέτουμε στο πυρίμαχο σκεύος 2 φλ. νερό. |
5 | Προσθέτουμε τις σκελίδες σκόρδου, το δεντρολίβανο, το κρασί και συμπληρώνουμε αλάτι και πιπέρι. |
6 | Τοποθετούμε το πυρίμαχο σκεύος στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε στους 200°C για 40 λεπτά. Περιχύνουμε τα μπούτια κοτόπουλου με τη σάλτσα που θα μείνει στο πυρίμαχο σκεύος και σερβίρουμε. |