Κοπανάκια κοτόπουλου με πορτοκάλι και μπαχαρικά

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

60΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

1 πορτοκάλι

½ φλ. ελαιόλαδο

4 μπούτια κοτόπουλου

3 μέτρια κρεμμύδια, σε λεπτές φέτες

3 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες

1 φύλλο δάφνης

αλάτι, κατά βούληση

πιπέρι, κατά βούληση

50 ml χυμό λεμονιού

1 ξύλο κανέλας, Μπαχαρικά Ήλιος

2-3 γαρύφαλλα

8-10 κόκκοι μπαχάρι

300 ml νερό

½ κ.γ. μοσχοκάρυδο, τριμμένο

2 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, για γαρνιτούρα

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Πλένουμε πολύ καλά, καθαρίζουμε το πορτοκάλι και κρατάμε ένα μεγάλο κομμάτι από τη φλούδα, αφαιρώντας όλο το άσπρο στο εσωτερικό μέρος, ώστε να φανεί η σάρκα του φρούτου. Χωρίζουμε το πορτοκάλι σε φέτες και αφαιρούμε από κάθε φέτα την πέτσα.
2 Κρατάμε τη φλούδα και τις φέτες πορτοκαλιού στην άκρη. Σε μία φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα σοτάρουμε στο μισό ελαιόλαδο τα μπούτια κοτόπουλου σε μέτρια φωτιά, για 6-7 περίπου λεπτά, μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Μεταφέρουμε το κοτόπουλο σε μια πιατέλα και το κρατάμε στην άκρη.
3 Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το υπόλοιπο ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο, προσθέτουμε τη δάφνη, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε για 5 περίπου λεπτά, μέχρι να γυαλίσει το κρεμμύδι.
4 Επιστρέφουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα και προσθέτουμε τη φλούδα πορτοκαλιού, το χυμό λεμονιού, την κανέλα, τα γαρύφαλλα, το μπαχάρι και 300 ml ζεστό νερό.
5 Μόλις πάρει βράση το φαγητό, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για 35-40 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο και να δέσει η σάλτσα.
6 Μόλις 5 λεπτά πριν αφαιρέσουμε το φαγητό από τη φωτιά, προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο και τις φέτες πορτοκαλιού και ανακατεύουμε απαλά.
7 Όταν το φαγητό είναι έτοιμο, αφαιρούμε τη δάφνη, την κανέλα, τα γαρύφαλλα, το μπαχάρι, τη φλούδα πορτοκαλιού, γαρνίρουμε με ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια και σερβίρουμε.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος