02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Πλένουμε πολύ καλά, καθαρίζουμε το πορτοκάλι και κρατάμε ένα μεγάλο κομμάτι από τη φλούδα, αφαιρώντας όλο το άσπρο στο εσωτερικό μέρος, ώστε να φανεί η σάρκα του φρούτου. Χωρίζουμε το πορτοκάλι σε φέτες και αφαιρούμε από κάθε φέτα την πέτσα. |
2 | Κρατάμε τη φλούδα και τις φέτες πορτοκαλιού στην άκρη. Σε μία φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα σοτάρουμε στο μισό ελαιόλαδο τα μπούτια κοτόπουλου σε μέτρια φωτιά, για 6-7 περίπου λεπτά, μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Μεταφέρουμε το κοτόπουλο σε μια πιατέλα και το κρατάμε στην άκρη. |
3 | Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το υπόλοιπο ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο, προσθέτουμε τη δάφνη, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε για 5 περίπου λεπτά, μέχρι να γυαλίσει το κρεμμύδι. |
4 | Επιστρέφουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα και προσθέτουμε τη φλούδα πορτοκαλιού, το χυμό λεμονιού, την κανέλα, τα γαρύφαλλα, το μπαχάρι και 300 ml ζεστό νερό. |
5 | Μόλις πάρει βράση το φαγητό, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για 35-40 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο και να δέσει η σάλτσα. |
6 | Μόλις 5 λεπτά πριν αφαιρέσουμε το φαγητό από τη φωτιά, προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο και τις φέτες πορτοκαλιού και ανακατεύουμε απαλά. |
7 | Όταν το φαγητό είναι έτοιμο, αφαιρούμε τη δάφνη, την κανέλα, τα γαρύφαλλα, το μπαχάρι, τη φλούδα πορτοκαλιού, γαρνίρουμε με ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια και σερβίρουμε. |