Μπριζόλες με μήλα και πουρέ πατάτας

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

40΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

2

01

ΥΛΙΚΑ

450 γρ. μικρές πατάτες

2 σκελίδες σκόρδο

αλάτι χοντρό, Χρυσό Κάλας

4 μπριζόλες χοιρινές (χωρίς το κόκαλο)

2 κ.γ. φρέσκο φασκόμηλο, κομμένο

πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

1 κ.σ. ελαιόλαδο

1 μεγάλο κρεμμύδι, σε φέτες

2 μήλα πράσινα, σε κομμάτια

3/4 φλ. μηλόξιδο

1/4 φλ. βουτυρόγαλα

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Βάζουμε τις πατάτες και το σκόρδο σε μια κατσαρόλα, τις καλύπτουμε με νερό και αλατίζουμε.
2 Καλύπτουμε με το καπάκι και βράζουμε.
3 Αφαιρούμε το καπάκι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να μαλακώσουν, για 15 λεπτά. Καλύπτουμε και αφήνουμε στην άκρη.
4 Στο μεταξύ, τρίβουμε και τις δύο πλευρές του κρέατος με το φασκόμηλο και αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση.
5 Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε υψηλή φωτιά, βάζουμε 1 κ.γ. ελαιόλαδο και ψήνουμε κι από τις δύο πλευρές, συνολικά για 5 λεπτά.
6 Μεταφέρουμε σε ένα πιάτο.
7 Καθαρίζουμε την κατσαρόλα και βάζουμε τις άλλες 2 κ.γ. ελαιόλαδο.
8 Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τα μήλα και ψήνουμε σε μέτρια προς υψηλή φωτιά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά, για 5 λεπτά περίπου.
9 Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το μηλόξιδο.
10 Επιστρέφουμε το κρέας στην κατσαρόλα, καλύπτουμε με καπάκι και μαγειρεύουμε, γυρνώντας το κρέας μια φορά, για 4-5 λεπτά.
11 Σουρώνουμε τις πατάτες κρατώντας 1/4 φλ. από το ζωμό τους.
12 Επιστρέφουμε τις πατάτες στην κατσαρόλα, προσθέτουμε τα βουτυρόγαλα και τις κάνουμε πουρέ.
13 Αλατοπιπερώνουμε.
14 Σερβίρουμε με το κρέας, τα κρεμμύδια και τα μήλα.
15 Περιχύνουμε με το ζωμό από την κατσαρόλα.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος