Μπριζόλες με σάλτσα βατόμουρου

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

75΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

3

01

ΥΛΙΚΑ

4 μπριζόλες με το κόκαλο

1 μπουκάλι κρασί κόκκινο

2 φλ. βατόμουρα

1 φλ. κέτσαπ

3/4 φλ. μαρμελάδα βατόμουρου χωρίς σπόρια

3 κ.σ. βαλσάμικο ξύδι

1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα, Μπαχαρικά Ήλιος

1/2 κ.γ. κανέλα

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Βράζουμε το κρασί σε μέτρια προς υψηλή φωτιά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να βράσει μέχρι να μειωθεί στο μισό, γύρω στα 25 λεπτά.
2 Προσθέτουμε τα βατόμουρα, το κέτσαπ, τη μαρμελάδα, το βαλσάμικο, την πάπρικα και την κανέλα. Μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας, για 20 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε στην άκρη.
3 Ζεσταίνουμε το γκριλ σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Αλατοπιπερώνουμε τις μπριζόλες και τις ψήνουμε, περίπου 6 λεπτά από κάθε πλευρά (μέτρια ψημένες).
4 Περιχύνουμε τη σάλτσα στις μπριζόλες, τις γυρνάμε και ψήνουμε για 2 λεπτά από κάθε πλευρά και σερβίρουμε μαζί με τη σάλτσα.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος