Μπρόκολο στο φούρνο με τσένταρ και μπέικον

Βαθμολογήστε τη συνταγή

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

70΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

5

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

900 γρ. μπρόκολο χωρίς τα κοτσάνια (περίπου 8 κούπες)

Αλάτι ψιλό, Χιών

2 λωρίδες μπέικον, χοντροκομμένο

5 χτυπημένα αυγά

43 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

118 ml. κρέμα γάλακτος

240 ml. πλήρες γάλα

1-2 κ.γ. μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

½ κ.γ. αλάτι ψιλό, Χιών

2 κ.γ. μουστάρδα

250 γρ.τυρί τσένταρ,τριμμένο

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Σε μια μεγάλη κατσαρόλα προσθέτουμε νερό και αλάτι και αφήνουμε να βράσει. Προσθέτουμε το μπρόκολο και βράζουμε για 3-5 λεπτά, μέχρι να μπορεί να τρυπηθεί με ένα πιρούνι, αλλά να κρατάει. Στραγγίζουμε και ξεπλένουμε με κρύο νερό.
2 Όσο το μπρόκολο ετοιμάζεται, σοτάρουμε το μπέικον σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσει, αλλά να μην γίνει τραγανό. Βγάζουμε και τοποθετούμε σε μια πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας, ώστε να απορροφηθούν τα λίπη.
3 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220°C. Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ και σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το αλεύρι και προσθέτουμε την κρέμα και το γάλα. Στο ίδιο μπολ βάζουμε και το πιπέρι, το αλάτι και τη μουστάρδα. Τέλος, προσθέτουμε και το 1/3 του τσένταρ.
4 Απλώνουμε το βρασμένο μπρόκολο στο πυρέξ και πασπαλίζουμε με λίγο τσένταρ. Απλώνουμε το μπέικον πάνω από το μπρόκολο και περιχύνουμε με το μείγμα των αυγών και του αλευριού, απλώνοντάς το παντού. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τσένταρ.
5 Ψήνουμε για 25-40 λεπτά. Αν ροδίσει η επιφάνεια, αλλά δεν είναι έτοιμο το φαγητό, μπορούμε να καλύψουμε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο και να συνεχίσουμε το ψήσιμο.
Δημήτρης Σκαρμούτσος