02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
Για το αρωματισμένο λάδι: | Σε μια ζεστή κατσαρόλα προσθέτουμε το λάδι. Ζεσταίνουμε το λάδι μας μέχρι να φτάσει περίπου τους 60°C ή μέχρι να το δούμε να κάνει μικρές φουσκάλες. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το δεντρολίβανο και τους κόκκους πιπεριού. |
Ανακατεύουμε πολύ ελαφρά και σκεπάζουμε το λάδι μας. Αφήνουμε να κρυώσει, χωρίς να ανακατέψουμε ξανά, για τουλάχιστον 2 ώρες. Αν δούμε ότι η ένταση των αρωμάτων δεν μας ικανοποιεί τότε αφήνουμε για άλλη μια ώρα. | |
Σουρώνουμε το λάδι μας και αφήνουμε στην άκρη. | |
Για το άλειμμα μελιτζάνας: | Κόβουμε τις μελιτζάνες μας σε φέτες και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 180°C για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να ψηθούν καλά. Όταν οι μελιτζάνες μας είναι έτοιμες τις αφαιρούμε από το φούρνο και τις αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά. |
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε πιο μικρά κομμάτια. Σε ένα μούλτι προσθέτουμε τις μελιτζάνες και το σκόρδο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε στο μούλτι το κατίκι, το αρωματισμένο ελαιόλαδο, αλάτι , πιπέρι και χτυπάμε, μέχρι να πολτοποιηθούν. Αδειάζουμε το άλειμμα σε ένα μπολ. | |
Για τις μπρουσκέτες: | Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C. Κόβουμε την μπαγκέτα σε λεπτές φέτες. Αλείφουμε και τις δύο πλευρές κάθε φέτας ψωμιού με λίγο αρωματισμένο ελαιόλαδο και τις τοποθέτουμε σε ένα ταψί. |
Ψήνουμε στο φούρνο στους 200°C για 15 λεπτά, μέχρι να γίνουν τραγανά τα κομμάτια ψωμιού. Αφαιρούμε από το φούρνο και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν τόσο ώστε να μπορούμε να τις αγγίξουμε. | |
Απλώνουμε σε κάθε μπρουσκέτα λίγο άλειμμα μελιτζάνας και σερβίρουμε. |