02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Απλώνουμε τις φέτες γαλλικής μπαγκέτας σε ένα ταψί. |
2 | Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το κρεμμύδι και τη ζάχαρη. Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας για 20-25 λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα ωραίο ρόδινο χρώμα. |
3 | Προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε για άλλα 2 λεπτά. |
4 | Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε για 30 λεπτά. |
5 | Σε ένα μπλέντερ βάζουμε το μείγμα του κρεμμυδιού, το τυρί, το αλάτι και το πιπέρι και χτυπάμε για 30-45 δευτερόλεπτα, μέχρι το μείγμα να γίνει λείο. |
6 | Απλώνουμε το μείγμα, 1 φέτα προσούτο σε κάθε φέτα ψωμιού και γαρνίρουμε με 1 σύκο, κομμένο στα δύο ανά φέτα και ψήνουμε στους 200C για 15 λεπτά, μέχρι οι γωνίες του ψωμιού να ροδίσουν. |
7 | Πασπαλίζουμε με κρέμα βαλσάμικου. |