Μπρουσκέτες με καραμελωμένα κρεμμύδια, κατσικίσιο τυρί και προσούτο

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

90΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

10

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

1 γαλλική μπαγκέτα κομμένη σε 10-12 φέτες

1 κ.σ. βούτυρο

1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες

½ κ.γ. ζάχαρη

1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη

300 γρ. κατσικίσιο τυρί

10 λεπτές φέτες προσούτο

1 κ.γ. μαύρο αλάτι τύπου Χαβάης, Kalas

1/8 κ.γ. πιπέρι

10-12 σύκα για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

κρέμα βαλσάμικου (προαιρετικά)

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Απλώνουμε τις φέτες γαλλικής μπαγκέτας σε ένα ταψί.
2 Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το κρεμμύδι και τη ζάχαρη. Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας για 20-25 λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα ωραίο ρόδινο χρώμα.
3 Προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε για άλλα 2 λεπτά.
4 Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε για 30 λεπτά.
5 Σε ένα μπλέντερ βάζουμε το μείγμα του κρεμμυδιού, το τυρί, το αλάτι και το πιπέρι και χτυπάμε για 30-45 δευτερόλεπτα, μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.
6 Απλώνουμε το μείγμα, 1 φέτα προσούτο σε κάθε φέτα ψωμιού και γαρνίρουμε με 1 σύκο, κομμένο στα δύο ανά φέτα και ψήνουμε στους 200C για 15 λεπτά, μέχρι οι γωνίες του ψωμιού να ροδίσουν.
7 Πασπαλίζουμε με κρέμα βαλσάμικου.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος