Μάφινς με κακάο και ελαιόλαδο

Βαθμολογήστε τη συνταγή

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

25΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

12

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

230 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

100 κακάο πικρό (χωρίς ζάχαρη)

1 κ.γ κανέλα

1 κ.γ. γαρύφαλλο

1 κ.γ. μοσχοκάρυδο

2 αβγά

230 γρ. ζάχαρη

100 ml ελαιόλαδο, Χρυσελιά

250 ml γάλα

1 φλ. σταγόνες σοκολάτας

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
2 Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το κακάο και τα μυρωδικά και τα αφήνουμε στην άκρη.
3 Ρίχνουμε στο κάδο του μίξερ τα αβγά και τη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν.
4 Προσθέτουμε το ελαιόλαδο σιγά - σιγά και έπειτα το γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα, μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
5 Αδειάζουμε το υγρό μείγμα στο μείγμα του αλευριού και ανακατεύουμε με σπάτουλα ώστε να πάρουμε ένα λείο χυλό.
6 Στο μεταξύ, βάζουμε χάρτινες θήκες σε μια φόρμα για 12 μάφινς.
7 Με μια κουτάλα μοιράζουμε το μείγμα στις θήκες καλύπτοντας τα 3/4 κάθε θήκης.
8 Πασπαλίζουμε με μερικές σταγόνες σοκολάτας και ψήνουμε για 10-12 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο, μέχρι μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή.
9 Αφήνουμε τα μάφινς σε μια σχάρα να κρυώσουν και σερβίρουμε.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος