Μάφινς με ζαμπόν και γραβιέρα

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

45΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

18

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ

1 ½ κ.γ. αλάτι

2 κ.σ. ζάχαρη

½ κ.γ. μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο

½ κ.γ. σκόρδο, σε σκόνη

¼ κ.γ. πιπέρι καγιέν

1 2/3 φλ. γάλα

2 αυγά

1/3 φλ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

230 γρ. ζαμπόν, σε κύβους

110 γρ. γραβιέρα, τριμμένη, Συνεταιρισμός Πάρου

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
2 Βουτυρώνουμε μια φόρμα για 18 μάφινς.
3 Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, τη ζάχαρη, το μαύρο πιπέρι, το σκόρδο, το πιπέρι καγιέν και αφήνουμε στην άκρη.
4 Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε με αναδευτήρα το γάλα, τα αβγά και το ελαιόλαδο.
5 Ρίχνουμε το μίγμα των υγρών υλικών στο μίγμα των στερεών και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.
6 Προσθέτουμε το ζαμπόν και το τυρί και ανακατεύουμε, μέχρι να ενσωματωθούν.
7 Μοιράζουμε το μείγμα ισόποσα στις 18 θήκες και ψήνουμε για 30 λεπτά, μέχρι μία οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή.
Δημήτρης Σκαρμούτσος